Magyarország elmúlt tizenhárom éve diadalmenet

2023. április 06. 22:07

A CPAC-nek az az egyik kiemelt célja, hogy megvalósítsuk a liberálisok rémálmát, a nemzeti erők nemzetközi összemozgását. Interjú.

2023. április 06. 22:07
null
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós

„Milyen eredménye és haszna lehet az idei, Magyarországon másodízben megrendezett konzervatív csúcstalálkozónak

»Együtt erő vagyunk« – ez az idei CPAC Hungary szlogene, ez lesz az eredménye és a »haszna« is. Már ha a politikai haszonszerzés logikájában gondolkodunk, de ezt talán hagyjuk meg a magyarországi baloldal számára. A CPAC-nek az az egyik kiemelt célja, hogy megvalósítsuk a liberálisok rémálmát, a nemzeti erők nemzetközi összemozgását. Ebben pedig Magyarország az erőmű és egyben hídzóna is, mely összeköti a konzervatív világokat. Bármilyen intenzitású legyen is a balos fake news hadjárat, konzervatív szempontból Magyarország elmúlt 13 éve diadalmenet, és ehhez egyre többen csatlakoznak. Az eredmény tehát az, hogy erősödik és épül a jobboldali hálózat a Dunától a Potomac folyóig – hogy ez a szellemi dinamizmussal igazán nem vádolható balliberális holdudvart ennyire frusztrálja, én a siker jeleként értékelem.

Mi az üzenete annak, hogy nálunk találkoznak a világ konzervatív pártjainak és agytrösztjeinek prominensei?

Mióta Európa, de talán az egész fősodratú nyugati nyilvánosság egy bolondok házára hasonlít, ahol az ápoltak átvették az uralmat, egyáltalán nem kell csodálkoznunk azon, hogy a józan ésszel rendelkező döntéshozók, véleményvezérek hazánk irányába gravitálnak.

Szerintem az egész magyar jobboldal sikere ez a történet, nyilván lehetetlen vállalkozás volna bármi ilyesmit egyedül, a közösség nélkül létrehozni. És közös eredményünk az is, hogy ma Magyarország, mint jelenkori »politikai márka« egyet jelent az Isten, haza, család értékegységének, civilizációnk zsidó-keresztyén kulturális talapzatának, a nemzeti identitás és állami szuverenitás, valamint a család és gyermekek védelmével. Az, hogy Magyarországon ma politikai stabilitás van, a munkaalapú társadalom koncepciója gyakorlattá válik, az adórendszeren keresztül és más pénzügyi eszközökkel ösztönzik a családalapítást és gyermekvállalást, harminc százalékkal nőtt a termékenységi arányszám, vagy az, hogy megvédik a határokat és válságok idején is valóság-, nem pedig érzelemvezérelt a döntéshozatal, igenis sokak számára viszonyítási alap a nemzetközi térben is. A CPAC Hungary pedig szemmagasságba hozza külföldi barátaink számára ezt a politikai »élményt«, a gyakorlattá lett magyar politikai tudást.

Kik fogadták el a meghívást a májusi rendezvényre?

Újra Orbán Viktor miniszterelnököt kértük fel főszónoknak, és már tavaly csaknem kétszáz politikus, influenszer, médiaszemélyiség, újságíró érkezett hozzánk a világ minden tájáról. Most minden jel arra mutat, hogy idén ezt bőven túlszárnyaljuk. Érkeznek kongresszusi képviselők az Egyesült Államokból, itt lesz Eduardo Bolsonaro Brazíliából, Jansa és Babis volt szlovén és cseh miniszterelnökök, Herbert Kickl, az ausztriai felméréseket jelenleg vezető Osztrák Szabadságpárt elnöke. És hadd emeljem ki Kari Lake arizonai kormányzójelöltet, akinek jó esélye van arra, hogy Donald Trump alelnökjelöltje legyen majd 2024-ben. Csak azért nem árulok el még több nevet, hogy legyen bejelentenivalónk a következő hetekre is.”

Nyitókép: Mandiner-archív  

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Relentess
2023. április 09. 02:51
Kezdem érteni a régi kommunistákat, belső ellenség, recsk meg a többi.. Ezekkel nem lehet máshogy... ez a cicabajszú barom, ez a szövegfelmondó senkiházi és bazdmeg ezek tobzódnak az országban, élik világukat, sibolják a milliárdokat, uralkodnak, osztják az észt, a lapot...
Igazszó
2023. április 07. 18:59
Ezek szerint nem egy országban élünk szánthó! Felénk rekord infláció van, a bérek a románokkal versenyeznek, miközben a forint negativ rekordokat döntött. Rezsiszilárdot megette a rezsidémon. Kockásinges agitátorok hurcolnak gyerekeket iskolaidőben utcákra, tüntetésekre, miközben buzulásra biztatják őket tanárnak álcázott mocskos pedofil gecik. Budaházy és társai börtönben vannak, az öszödi böszme meg a szemkilövetőkkel a parlamentben tombol. A vétótlan köpcös gecit betegre szopatják a komisszárok és a nato, miközben a pénzünk a hohol magyargyilkosokhoz ömlik. Ez nem egy sikertörténet balfaszkám!
gacsat
2023. április 07. 18:08
Ja. Különösen a tavalyi 100 -200 % infláció. Vagy hogy utolsók maradtunk at EUban?
dezilluzionista
2023. április 07. 18:05
BajszosSZAR.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!