Orbán Viktorhoz fordult Tényi István az amerikai lehallgatási botránnyal kapcsolatban

2023. április 11. 12:46

Tényi a lehallgatással kapcsolatban azt kéri, hogy a miniszterelnök „a Belügyminisztériumon keresztül kezdeményezzen vizsgálatot.

2023. április 11. 12:46
null

Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult a közérdekű ügyekben tett bejelentéseiről ismert Tényi István. Ahogy porálunk is megírta. A napokban kiszivárgott amerikai iratok szerint az amerikai hírszerzés ukrán tábornokokon kívül magyar, izraeli és dél-koreai hivatalos személyiségeket is megfigyelt.

Tényi ezzel kapcsolatban nyújtott be közérdekű bejelentést a miniszterelnöknek. A beadványban Tényi úgy fogalmaz, hogy a sajtóban megjelent információk arra engednek következtetni, hogy

Ezen befolyásolási törekvések felderítése, akadályozása, a módszerek megismerése a titkosszolgálatok (Alkotmányvédelmi Hivatal, Információs Hivatal) feladata” – teszi hozzá.

Tényi a lehallgatással kapcsolatban azt kéri, hogy

a világhálón megjelent dokumentumok tartalma miatt”. Továbbá a „vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően járjon el és a jogszabályok által biztosított szükséges és lehetséges intézkedéseket maradéktalanul tegye meg. Az üggyel kapcsolatban kérjen tájékoztatást az Információs Hivataltól”, mivel álláspontja szerint a világhálón megjelent anyagok súlyosan sértik hazánk kül-, és biztonságpolitikai érdekeit.

 

Nyitókép: Facebook 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
II.baljoska61
2023. április 11. 20:18
A Nemzet Feljelentője a Nemzet Betegéhez fordult. Összeillenek. Egy az elméjük...:))))
kiss.istvan770
2023. április 11. 19:09
Ez nem újdonság. Az USA vezetésén belül is lehallgat mindenki, mindenkit. A CIA az NSA-t és fordítva, valószínűleg még az elnöki klotyó alatt is van lehallgató berendezés. Totális kommunista diktatúra! Mint régen nálunk a Horváth Mihály téren. 1989 után valamikor kiszórtak az épület elé egy halom lehallgató berendezést lomtalanítás céljából. Egyet én is hazahoztam, egy "szovjet" integrált áramkör és néhány tranzisztor kapcsolgatott az aktív telefonok közt és kazettára rögzítette az anyagot. Természetesen kazetta nélkül dobták ki, az alkatrészei közt nem volt újra hasznosítható ezért kukába került.
Pierre
2023. április 11. 17:13
a magyar polgarok is fordultak mar orbanhoz, a Pegasus lehallgatasi botrany miatt. Abbol semmi nem lett. Most az Eu vizsgalja. Talan abbol lesz valami.
BlancoAgilon38
2023. április 11. 16:43
Bármikor le tudnak hallgatni kikapcsolt mobilt is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!