Így küzdöttek a mentősök a szíven szúrt rendőr életéért

2023. április 22. 16:35

„Még a kórházba szállítás alatt, a mozgó mentőautóban is küzdöttek érte a szakemberek” – olvasható a beszámolóban.

2023. április 22. 16:35
null

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy szolgálatteljesítés közben vesztette életét Baumann Péter r. főtörzsőrmester, akit 2023. január 12-én éjszaka intézkedés közben késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi Budapest XI. kerületében.

Az Országos Mentőszolgálat bejegyzése szerint a Központi Mentőállomás egyik rohamkocsija a szúrás után pár percen belül már a helyszínre is ért. 

Heroikus küzdelem kezdődött Bauman Péter életéért.

Olyan beavatkozásokra került sor, amikhez elengedhetetlen volt a szakmai rutin és az ezzel járó precizitás” – írják. A beszámoló alapján a helyszínen levő egyenruhások mindegyike csendben, reménykedve figyelte és ha kellett segítette az ellátást. 

Mint írják,

még a kórházba szállítás alatt, a mozgó mentőautóban is küzdöttek érte a szakemberek,

az életét mindezek ellenére sem lehetett megmenteni.

„Tegnap a Rendőrség Napja alkalmából Dr. Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya köszönetét fejezte ki, amiért bajtársaink a lehetetlent is megpróbálták és dicséretben, valamint jutalomban részesítette a négy kiváló mentődolgozót, akik azóta is ugyanilyen példás elszántsággal szolgálják hivatásukat” – olvasható a bejegyzésben.

Nyitókép: MTI/Mátyus Tamás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
begmann1
2023. április 22. 21:34
Nincs internetem? Tompika, mi az anyád picsájáért égeted itt magad szakmányban? Na mik azok az építő javaslatok, te fasz?
Tommaso
2023. április 22. 21:23
MI VAN?? Hónapok óta nem halt meg senki, hogy ilyen régi eseteket ismételnek? Tisztára RTL 2.
Tommaso
2023. április 22. 18:00
Az ORBÁN által sziven szúrt országért is küzd a demokratikus ellenzék és az Európai Unió, egyelőre kevés sikerrel. Magyarország egyre rosszabb gazdasági, és pénzügyi számokat produkál.
letsgobrandon
2023. április 22. 17:48
--- őszinte részvétem de azért mégis...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!