The American Conservative: Amerikának új típusú vezetőre van szüksége

2023. március 06. 08:39

Rod Dreher szerint Orbán azért tudja megnyerni a választásokat, mert a céljait világosan közvetíti a választóknak, akik rokonszenveznek politikájával.

2023. március 06. 08:39
null

Rod Dreher a The American Conservative oldalán arról írt, hogy az Egyesült Államokban olyan konzervatív vezetőkre van szükség, akik valóban az amerikai értékekért szállnak harcba. Ehhez

olyan politikus kell, mint Orbán Viktor magyar miniszterelnök

vagy Nayib Bukele, El Salvador elnöke. Nem azért, mert minden, amit ők tesznek, beleillene az Egyesült Államok politikájába, hanem mert tetteik mögött hit van, képesek terveiket kommunikálni a választókkal, és nem ijednek meg ellenfeleiktől.

Az USA-ban csak azt hallják Orbán Viktorról, amit az amerikai liberális média hallani enged. Ezért rengeteg amerikai azt hiszi, hogy a magyar miniszterelnök csak azért képes megnyerni újra és újra a választásokat, mert uralma alá vonta a helyi médiát. Valójában Magyarországon a vezető médiaszereplők Orbán-ellenesek, a kormányfő pedig azért képes nyerni, mert céljait világosan közvetíti a választóknak, akik rokonszenveznek politikájával.

Dreher cikke végén hozzáteszi: egy „normakövető” republikánus elnök elismerné azt, hogy Samantha Power, a USAID vezetője magyarországi látogatása során egy „színes forradalom” magjait igyekszik elvetni, egy olyan kormány ellen, amelynek

és az USA-val, valamint az EU-val ellentétben megvédi határait.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NERbot
2023. március 06. 14:02
Legfőbb ideje, hogy egy megélhetési hazudozó, adócsaló, csődbüntettel játszó, hatalmával visszaélő, rasszista, nőgyűlölő, csőcseléket alkotmányos intézményekre uszító autokrata legyen ismét az elnök!
zorroro
2023. március 06. 11:55
Orbán azért nyeri meg a választásokat - többször elmondta már ő maga meg a táskahordói is-, mert 1. "saját játékszabályai szerint játszik" ő írja, ő fogadja el, ő módosítgatja kedvére a választási törvényt a neki lejtő pályán (az ellenzéknek semmi köze hozzá), és még a játékvezetőt is ő jelöli ki, és ő közvetíti a mérkőzést 2. uralja a médiát, mert "aki a médiát uralja, az az országot uralja" Ennyike
rókabácsi
2023. március 06. 10:27
egyik hülye után a másik?
Vidėken újrakezdő
2023. március 06. 09:34
"a kormányfő pedig azért képes nyerni, mert céljait világosan közvetíti a választóknak, akik rokonszenveznek politikájával." Sokkal egyszerűbb ez! OV eredetileg vidéki fiú, testközelből ismeri a népet, annak viszonyait, ezért jobban is tudja kezelni a felmerülő problémákat, igényeket. Többgyerekes, többunokás ember, igazi családfő, ez is előnyére válik a politikában. Az elmút évtizedekben OV feismerte, hogy "mit kíván a magyar nemzet." Mióta igyekszik ezen az úton járni, azóta olyan sikeres. (Nem vagyok fideszes, de legutóbb rájuk szavaztam.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!