Puzsér ezúttal sem kímélte noÁrt

2023. március 31. 18:30

A Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában beszélgettek a színészről, balliberális aktivistáról.

2023. március 31. 18:30
null

„A Hadik egy adófizetői forintokból készült film. A te és az én befizetett adómból készült el. A befizetett adó nem a kormány pénze. Nem kegyet gyakorol az állam, hanem a kötelességét végzi, amikor elkülönít a kultúrára adófizetői forintot”fogalmazott minap közösségi oldalán Molnár „noÁr” Áron, miután felrótták neki, hogy szerepet vállalt a filmben.

A színész később hozzátette, ha például valaki úgy vett részt „Elxurtuk” c. film elkészítésében, „hogy ideológiailag egyetért a kormánnyal és vállalja a propaganda és a film hazugságait az egy döntés. De azzal takarózni, hogy csak egy színész vagyok, aki eljátszik egy szerepet, ebben a rendszerben ez köpönyegforgatás. Ezért szereztem meg a Hadik forgatókönyvét már a casting előtt.

Puzsér: „noÁr ebben a szituációban lehet egy színész, de akkor nem kérjük vissza az aktivistát”

Puzsér Róbert publicista minderre a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában reagált, némiképp cinikusan. „Molnár Áron nyomorult magyarázkodása – hát persze, persze. Áron, így ismerjük a NER-t.

Ekkor jött a közbevetés, miszerint noÁr igazából nem magyarázkodik – bár sok médium ezzel a címmel hozta le bejegyzését –, hanem partizánakciót hajt végre. Mire Puzsér:

„Belülről bomlasztja a rendszert, Áron. Így ez a Hadik film tulajdonképpen a rendszer bomlásának fészke lesz. Majd egyszer a történészek, amikor már ez a rendszer a múlté lesz, felteszik a kérdést: »Hol kezdődött az erjedés?« És akkor az lesz a válasz, a történészi konszenzus: hát amikor a Molnár Áron abban a Hadik filmben szerepet vállalt. És a rendszernek a döntéshozói már érezték, hogy ebből baj lesz. Próbálták is eltávolítani a filmből, kapálóztak, de nem tehettek semmit.”

A publicista szerint az, hogy noÁr aktivistaként, politikai aktivistaként tetszeleg, még rendben van. De amikor ugyanez a Molnár Áron „átvedlik színésszé”, és mint színész szerepet vállal a Hadik című filmben, majd elkezdi azt magyarázni, „az nem a kormány pénze, hanem az adófizetők pénze, és ő az adófizetőknek játszik,

Csakhogy a film, a koncepció a hatalom kulturális koncepciójába illeszkedik, vélte Puzsér. „Ő ebben az értelemben, ebben a szituációban lehet egy színész, de akkor nem kérjük vissza az aktivistát.”

Nyitókép: Mandiner-archív

A beszélgetést ITT nézhetik vissza:

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. április 02. 10:10
No! Árt..
rrrrrr
2023. április 01. 09:37
1, puzser szamonkeri schiffert h miert megy a hir tv be nyilatkozni 2, puzser szamon keri h mer allami filmben szerepelni noar 3, puzser teljesen nem koherens modon ervvel ciganyozassal abraham robinal mekkora onbizalma lett ennek budapest tvs senkinek akit meg lehet a sajat anyja se szeretett
Ismeretlen Ismerős
2023. április 01. 09:06
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy nincs kerítése és "ezek" meg itt rohangálnak közöttünk. És még egy bűnre felhívom a figyelmet: bezárták az OPNI-t: ennek a kettőnek "örök élet+ egy napra" állandó lak-, és tartózkodási helye lenne all inclusive-vel.
Martell 2
2023. március 31. 23:32
Nehéz eldönteni melyik a nagyobb idióta a kettő közül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!