1848-49 hősei nem ellenségként tekintettek Európára

2023. március 16. 06:08

Utolérni, megelőzni, és nem megállítani akarták őket.

2023. március 16. 06:08
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András

„Gondolkodó, tanult fiatalok voltak Petőfiék, akiknek volt egy víziójuk Magyarországról. Tudták mit akarnak, és hajlandóak voltak tenni ezért. Elhitték, hogy a fiatalok is véghez tudnak vinni nagy változásokat. Elhitték, hogy nekik is lehet politikai véleményük és beleszólhatnak az ország sorsába, sőt, alakíthatják is azt. Utcára mentek és kirobbantották azt a forradalmat, amire egész történelmünk során büszkén leszünk.

Széchenyi István is sokat járt külföldre. Körbenézett Európában, és korszerű tudást hozott haza. Széchenyi művelődni járt Bécsbe, egyesek riogatni járnak oda. Széchenyi egy évnyi teljes jövedelmét ajánlotta fel a magyar tudomány fejlesztésére, egyesek a saját zsebükbe lapátolják a magyarok vagyonát. Széchenyi és Kossuth vitája máig érettségi tétel, egyesek több mint egy évtizede menekülnek a viták, a kérdések, és az észérvek elől.

1848-49 hősei nem ellenségként tekintettek Európára. Utolérni, megelőzni, és nem megállítani akarták őket. Mi nem csak március 15-én, hanem minden nap merítünk erőt a márciusi ifjak hazafiasságából és haladó szelleműségéből.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2023. március 17. 10:26
Olyan pofát vág, mint aki most jött rá, hogy az előző fingnak kijött a nyele a gatyóba.
BoRob1
2023. március 16. 19:40
Most sem tekint senki ellenségként európára. Az emberek ésszel megáldott halmaza rátok, szánalmas szarkeverőkre tekint ellenségesen, mert ti vagytok akik egyfolytában ellenségeskednek és ármánykodnak. Mindezt némi gázsiért, ami lehet akár dollár is! Tudom nem vagytok annyira finnyásak, forintot is elfogadtok, csak sok legyen.
Krupp Skya
2023. március 16. 18:45
Fegyőr elvtárs téged elütött a bicikli sávban egy mosott roller. Béke szánalmas poraidra. A vidra fel tud menni a hídra De a hidra nem tud felmenni a vidra. Fegyőre vonatkozó 12 pont Első pont. Fegyőr te pont olyan hülye vagy mint a következő 11 pontban.
KBA98
2023. március 16. 17:09
Miért jöttél ide egyáltalán? és főleg miért nem mész el, amíg lehet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!