Dévényi István: Orbán Viktor úgy lépett ki Petőfi szülőházából, mint egy újjászületett Petőfi (VIDEÓ)

2023. március 18. 07:47

Ceglédi Zoltán szerint ugyanakkor „minden március 15-én minden politikus felpróbálja magára Petőfi Sándort”, míg Vona Gábor úgy látja: „Orbán Viktor itt két legyet próbált egy csapásra leütni”.

2023. március 18. 07:47
null

Péntek este részben új felállással jelentkezett az ATV Öt című közéleti műsora, amelynek műsorvezetői székében immár Dévényi István, a Magyar Hang újságírója foglalt helyet.

Dévényi rögtön a műsor elején felidézte Orbán Viktor március 15-i beszédét, amelyet a miniszterelnök Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülőházánál mondott el népes hallgatóság előtt.

A műsorvezető a kormányfő kivonulásáról beszélve kijelentette:

„Március 15-én mindenki Petőfi Sándor”

Erre a gondolatra Ceglédi Zoltán úgy reagált, hogy „én attól kapok hülyét, hogy minden március 15-én minden politikus felpróbálja magára Petőfi Sándort, mint egy ilyen kacagányt.”

Ceglédi szerint a kormányfő például „úgy emlékszik, mi, ez a keleti nép Petroviccsal egy európai szuperállam ellen küzdöttünk. Mi le akartuk győzni őket, és nem jut eszébe, hogy a muszka a másik oldalról mit csinált.”

„Orbán Viktor két legyet próbált  egy csapásra leütni”

Vona Gábor szerint ugyanakkor „Orbán Viktor itt két legyet próbált egy csapásra leütni. Az egyik az, hogy tudta nagyon jól, hogy az ellenzéki beszédek róla fognak szólni, és próbált kiemelkedni ebből a pártpolitikai posványból. (...) Lényegében Orbán Viktor elmondta Petőfi motivációs levelét az ő pszichéjéből kiindulva”

A Második Reformkor Alapítvány alapítója kitért arra is, hogy szerinte

(...) Azért volt furcsa Orbán Viktornak ez a szerep, mert egy autoriter rendszer vezetője beszélt arról, hogy hogyan kell a hatalmasok ellen harcolni. Ezért kinyomta azt a nemzetközi térbe” – tette hozzá.

A teljes adást alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fekvőrendőr
2023. március 19. 20:16
Dehogy nézem vissza. Dögunalmas erőlködés a sértődött hülye gyerekkel az élen.
Isten jobb keze
2023. március 19. 02:06
Pityuuu! Bolond voltál, az is maradtál! Xdxd Anno gyerekkorunk a a csúzlit is vissza felé lőtted párszor. Ön magad Xdxd
khomeini
2023. március 18. 16:58
hát én azt hittem, Lampé Ágnesnél mindenki jobb műsorvezető, de a tegnapi adást látva meg kellett állapítanom, Lampénak nemcsak a melle jobb Dévényiénél, de a műsorvezetői képességei is jobbak. Dévényi katasztrofálisan szar volt.
Brandon the great Negro
2023. március 18. 16:29
...és akkor Vona Gábor besétált a Spinoza házba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!