Hiába tanártüntetésezett Vadai Ágnes, emlékeztették: ő szavazta meg társaival a tanárok bérének csökkentését 2008-ban

2023. február 03. 08:30

Írásban feltett kérdésére válaszolva tették helyre a Gyurcsány-párt képviselőjét.

2023. február 03. 08:30
null

Vadai Ágnes, DK-s képviselő írásbeli kérdést nyújtott be a parlamenthez, „Itt az új kormányzati horror: a »Tudom mit tettél tavaly sztrájkkor«?” címmel. A kérdésre Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára válaszolt.

Vadai Ágnes is megszavazta 2008-ban a tanárok bérének csökkentését

Ha esetleg elfelejtette volna, emlékeztetőül mellékelem a szavazási jegyzökönyvet” – fogalmazott Vadai Ágnesnek írt válaszában Rétvári Bence. Az államtitkár hozzátette:

Mennyivel növelné az Orbán-kormány a pedagógusok bérét?

„Idén januártól már 10%-kal emelkedtek a pedagógusbérek, de amint megérkeznek a Magyarországnak járó EU-s források, 21%-ra emelkedhet az idei béremelés mértéke. Ezt a jövő évben 10% helyett 25%-os, 2025-ben 29%-os emelés követheti. Ezzel

húzta alá válaszában Rétvári. Az államtitkár rámutatott arra is: „Mit tett az ön pártja annak érdekében, hogy ne érkezzenek meg a magyarokat jogosan megillető források? Elutasítottak minden olyan törvényjavaslatot, amely megnyitotta a lehetőséget, hogy a magyar emberek hozzájussanak az őket jogosan megillető forrásokhoz”.

– húzta alá Rétvári Bence.

Mutatjuk a Rétvári által csatolt jegyzőkönyv kapcslódó részleteit:

Fotó: parlament.hu
Fotó: parlament.hu

*** 

Fotó: parlament.hu
Fotó: parlament.hu

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NERbot
2023. február 03. 13:35
Tiszta sor. A tanárok fizetését azért nem lehet 12 éve emelni, mert Gyurcsányék a 2008-as világgazdasági válságra való hivatkozással megszorításokat erőltettek az országra.
nyugalom
2023. február 03. 09:55
Ezek a gazemberek hazudnak pofatlanul letagadnak bármit! Beszelhet ez a repedtsarku 4-5 nyelven, akkor is marad egy pufajkas proli.
istvanpeter
2023. február 03. 09:49
No, de ennyire!
RoFe
2023. február 03. 09:37
Mondjuk a becsatolt jegyzőkönyben hivatkozott törvényben nem volt csökkentés, csak annyi, hogy nem előre, hanem a tárgyévben kapják meg a közszolgák a 13-ik havit. Bence biztos véletlenül rosszat csatolt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!