Orbán Viktor bejelentette: A kormány kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét (videó)

2023. február 01. 16:00

A miniszterelnök leszögezte, hogy ezt a következő hat hónapra vállalják.

2023. február 01. 16:00
null

Gyors egyeztetés a kormányülés szünetében a dunaújvárosi vasmű jövőjéről – írta szerda délután Facebook-oldalán a miniszterelnök, aki azt ígérte: hamarosan jönnek a a vasműre vonatkozó bejelentés részleteivel.

Megérkezett a bejelentés: A kormány kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét

A miniszterelnök elmondta, hogy a mai napon találkozott azzal a csapattal, amely azon dolgozik, hogy megmentsék a Dunfaerrt. Közölte, hogy a következő hat hónapban a kormány kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét. Elmondta, hogy

ez több, mint 16 milliárd forint.

Megmenekülhet a Dunaferr

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint, ha a cégbíróság hivatalból tudomást szerez arról, hogy a cég több mint négyszáz napja nem tett eleget a számviteli törvény szerinti éves beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettségének, és az utolsó letétbe helyezett éves beszámolója szerinti értékesítésének nettó árbevétele eléri vagy meghaladja a tízmilliárd forintot, a cégbíróság 3 munkanapon belül kezdeményezi a cég ellen felszámolási eljárás megindítását - idézte a duol.hu „Mindez keményen érintheti a Dunaferr-t is, hiszen a sorok rá is vonatkozhatnak" - tették hozzá.

Nyitókép: Márai Dávid

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2023. február 01. 20:48
Na, libsik visitanak már?
letsgobrandon
2023. február 01. 20:16
Most már van nehéziparunk , kell egy vasmű
wanderer888
2023. február 01. 20:12
mármint én fizetem. erről miért nincs nemzethy kohnzultáció? aztán majd ez is a mészároshoz kerül, megvesszük neki, van itt pénz, összedobjuk! zsenik bazmeg.
csulak
2023. február 01. 19:47
a baloldalnak ilyen eszebe se jut ! igaz oket csak a sajat zsebuk erdekli az Orszag sorsa nem ! SOHA TOBBE BALOLDALT !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!