Nagy Márton elárulta, mi a helyzet a Budapest Airporttal

2023. február 28. 09:32

A miniszter szerint már elindultak a tárgyalások arról, hogy magyar tulajdonba kerüljön a reptér.

2023. február 28. 09:32
null

Az Indexnek adott interjút Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, amelyben szóba került többek között az ársapka, az extraprofitadó, a Vodafone, és a Budapest Airport is. 

Ez utóbbival kapcsolatban Nagy Márton úgy fogalmazott: ez nemzetstratégiai kérdés.

Elkezdődtek az egyeztetések, amelyek jelenleg is zajlanak, de ezzel kapcsolatban többet egyelőre nem oszthatok meg.

Legfeljebb annyit árulhatok el, hogy a Vodafone-ügyletnél a Budapest Airport nagyobb falat” – fogalmazott a tárcavezető.

Nyitókép: Shutterstock

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. február 28. 17:13
Elmúltak azok az idők, amikor elhittük, hogy a csak a külföldi befektető tud bármit nyereséggel működtetni. Ennek az árát akkor fizetjük meg, amikor a "szaré-hugyé" adott dolgokat kell piaci áron visszavásárolni. Optimális esetben történt ott valami fejlesztés és nem csak a lóvét talicskázták ki. Ha nem akkor hagyták az egészet pusztulni. A reptér története is ide illeszkedik. Lassan 20 éve a "profik" kezében van, de ők ennyi idő alatt semmi olyat nem csináltak, amit a Magyar Állam mint tulaj ne tudott volna. Az meg, hogy szingapúri tőke és kanadai nyugdíjalapok tulajdonában legyen, az abszolút nem indokolt. Ha nincs benne szakmai befektető csak pénzügyi, akkor köszi olyat mi is tudunk és akkor legalább az osztalék itt marad.
zara
2023. február 28. 12:07
eladjuk majd visszavesszük majd eladjuk...ennek nincs értelme az egyik terminált kellene megvenni h legyen verseny, abból profitálna a nép...
Vakfolt
2023. február 28. 11:22
Igen óvatos lennék ezzel, mikor Megyó kijelentette, hogy megveszik az M5, hirtelen nagyon megugrott az ára, ha politikai ígéretet teszel, az téged kötelez, de nem az eladót, aki hülye lesz nem kihasználni.
Búvár Kund
2023. február 28. 10:57
Mindent vissza! Kiváncsi vagyok, hogy tegnap a külföldi tőke bevonása ellen tiltakozó ellenzékiek, a nemzeti tulajdon visszavásárlása ellen, mit fognak felhozni. Mert, hogy ez sem fog nekik tetszeni, az tuti!!!! Még jó, hogy a kormánynak , nem nekik kell megfelelni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!