„Különös”: szexuális zaklatásról írt Hodász András, reagált a főegyházmegye

2023. február 11. 15:43

„Hodász András atya az eset kapcsán semmiféle bejelentést nem tett a főegyházmegye felé” – állítja a sajtószóvivő.

2023. február 11. 15:43
null

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla,  Hodász András a SzemLélek portálon vallotta be, hogy kamaszkorában szexuális visszaélést követtek el ellene. Mint kiderült, Hodász néhány hónappal ezelőtt részt vett egy baráti sörözésen, ahol a beszélgetés témája a szexuális abúzus irányába terelődött. A téma kapcsán egy vita bontakozott ki, majd mint fogalmazott „egy ponton bennem elszakadt valami”. A magyarázat pedig abban keresendő, hogy

a szexuális zaklatás ügyében ő maga is érintett.

A történtek kapcsán a Magyar Nemzet kérdésekkel fordult az Esztergom–budapesti Főegyházmegye sajtóosztályához, ahol Zsuffa Tünde sajtószóvivő azt válaszolta:

„Hodász András atya az eset kapcsán semmiféle bejelentést nem tett a főegyházmegye felé, így ők is a sajtóból értesültek a plébános bejegyzéséről. Ez azért is különös, mivel Hodász András a betegszabadsága óta is kapcsolatban áll a főegyházmegye munkatársaival.”

Borítókép: MTI/Komka Péter

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. február 12. 17:35
P.S.: TÖBBEN, TÖBBSZÖR MEGMONDTUK: NE TERJESSZETEK ILYEN NYILVÁNVALÓ KÉPTELENSÉGET! (ENNÉL TÖBBET NEM TEHETÜNK, MINTHOGY KÉRJÜK MINDEZT HATÁROZOTTAN.)
kombinátor
2023. február 12. 10:57
ez a fasz valamiért mindig a szerepelni akar ... nyilván exhibicionista ... vajon miért akart pap lenni? lehetett volna drag queen is
konfucius
2023. február 12. 08:27
Nagyon óvatosan kell itt bánni a dolgokkal, higgadtan, a tényeket felkutatva kell eljárni. De látatlanban azért Hodásznak kijár minimum egy papságból való felfüggesztés.
Sámson
2023. február 12. 07:24
Kedves syphax! Én úgy látom, hogy a magyar katolikus klérus még a tagadás állapotában van, ezért írsz egy vagy két esetről. A németországi és a francia egyházi vizsgálatok közelebb járnak az igazsághoz. Jegyezzük meg, hogy ott is voltak és vannak felderítetlen esetek is, a többezres számú papi elkövetők és áldozatok csak a felderített esetek. Németországban 70 éves tartományban vizsgálták a papok által elkövetett szexuális bűncselekményeket (valahol meg kellett húzni a határokat), de ez sajnos nem jelenti azt, hogy a drámai esetek a vizsgálati időtartam záró dátuma (2014) után megszűntek volna, csak azt jelenti, hogy a vizsgálat a 2014 előtti eseteket viszgálta. A francia egyházi vizsgálat az 1950-2021-es időszakot tárja fel, arról nem írnak, hogy minden eset 1970 előtti lenne. Figyelmedbe ajánlom a nemrégiben elhunyt Benedek pápa szavait a római katolikus papi szemináriumokról: "A pornográfia megjelenése az 1960-as évektől megroppantotta a társadalmakat, erre pedig az egyház nem volt képes megfelelő választ találni, sőt, maga is megroppant, a papi szemináriumokban melegklubok alakultak ki" - többek között ezt írja kendőzetlen cikkében a 91 éves főpásztor. "az 1960-tól 1980-ig terjedő 20 évben a szexualitás kérdéseiben az addig létező normák teljesen eltűntek, helyükbe pedig nem lépett semmi, ennek pedig a papság egészére nézve is komoly következményei lettek. Németországban ekkor nagy sebességgel terjedtek a pornófilmek, az azokat bemutató mozik előtt pedig olyan sorokat látott, mint háborúban ételosztáskor; az ezeket reklámozó óriásplakátok pedig mindenki számára láthatóak voltak az utcán" - emlékszik vissza Ratzinger bíboros. "Közben homoszexuális klubok alakultak a szemináriumokban, amik teljesen megváltoztatták a légkört" https://infostart.hu/kulfold/2019/04/12/megnevezte-a-papi-pedofilia-gyokeret-a-nyugalmazott-papa#
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!