Felmérés: a magyarországi cégvezetők több mint háromnegyede nem tervez létszámcsökkentést

2023. február 08. 13:49

A dolgozók fizetését sem tervezik csökkenteni.

2023. február 08. 13:49
null

A gazdasági kihívások ellenére a magyarországi cégvezetők 78 százaléka nem tervez létszámcsökkentést, 97 százaléka pedig nem csökkenti a dolgozók javadalmazását a következő 12 hónapban – ismertette a PwC Magyarország adótanácsadási üzletágának cégtársa a tanácsadó cég friss felmérését szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Koncz Barbara közölte, a PWC által 12. alkalommal elkészített magyarországi vezérigazgatói felmérésből – amelybe 2022. október és december eleje között 267 cégvezetőt vontak be – az is kiderült, hogy

a vállalatok elsősorban a működésük optimalizálására törekszenek.

Fél százalékos GDP-emelkedést prognosztizálnak

Példaként említette, hogy a megkérdezettek 61 százaléka jelezte, hogy már csökkentette a működési költségeit, 57 százalékuk növelte a termékeik és szolgáltatásaik árát, 43 százalékuk pedig bővítette termékei és szolgáltatásai kínálatát.  

Lőcsei Tamás, a PwC Magyarország vezérigazgatója elmondta, a magyarországi vállalatvezetők 76 százaléka a globális, 85 százaléka pedig a magyar gazdaság növekedésének lassulására számít;  Magyarországon átlagosan 0,5 százalékos GDP-emelkedést prognosztizálnak.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2023. február 08. 23:24
Ha nem okozna visszafordíthatatlan károkat az ellenzék kormányzása, akkor nevelő célzattal ráférne az országra egy kormányváltás. Az a gond, hogy egyedi döntések visszafordíthatatlan folyamatokat indíthatnak el. És ezek mind külső tényezők által meghatározottak.
brekker
2023. február 08. 23:19
Cserében zsebbe fizet, és ha a Transparency International megkérdezi mekkora a korrupció, azt válaszolja, hogy nagy, üssük a kormányt.
nuknuk
2023. február 08. 15:28
Persze majd előre megmondják.
NERbot
2023. február 08. 14:41
Szerencsére a valóság általában fittyet hány a tervekre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!