Több napnyi hallgatás után nyilatkozatot adott ki az Eötvös Gimnázium, tagadják a vesztegetést

2023. január 28. 07:11

„A vizsgálatot az egész iskola támogatja” – olvasható a közleményben.

2023. január 28. 07:11
null

Mint ismert, szerda óta kering egy hangfelvétel arról, hogy pénzért akarnak bejuttatni egy diákot az Eötvös Gimnáziumba. Korábban megírtuk: egyelőre nem világos, hogy valóban az történik-e ami a felvételen hallatszik, azonban a Budapesti Rendőr-főkapitányság másnap elrendelte a nyomozást az ügy kivizsgálására, amely azóta is folyamatban van.

Az Eötvös gimnázium péntek este megtörte a csendet és nyilatkozatot adott ki, amelyet teljes terjedelmében alább olvashatnak: 

„A napokban komoly támadás érte az iskolánk munkáját támogató Reáltanoda Alapítványt és rajta keresztül iskolánkat, illetve igazgatónkat egy bizonytalan eredetű hangfelvételen elhangzott kijelentések miatt. Bizton kijelentjük, hogy a hangfelvételből levonható azon következtetés, miszerint az iskola igazgatójához eljuttatott pénz ellenében került be az állítólagos szülő gyermeke az iskolába, nem igaz.

A jogszabályoknak megfelelően – mint bármely hazai középiskolában – bizonyos esetekben rendkívüli felvételi eljárás keretében is felvételt nyerhetnek diákok, de ez sosem kapcsolódik anyagi ellenszolgáltatáshoz. Iskolánk a középiskolák rangsorában hagyományosan az elsők között van, és ez annak köszönhető, hogy a felvételi eljárás során a kompetenciák, készségek és a tantárgyi tudás az, ami számít, mert a diákok további tanulmányi előmenetele érdekében ez a legfontosabb.

A hangfelvétel tartalmának kérdésében a hatóságok vizsgálják a sajtóban nagy visszhangot kapott ügyet, mely vizsgálatot az egész iskola támogatja. A továbbiakban a folyamat ideje alatt nem tudunk és nem is szeretnénk többet mondani.”

Nyitókép: Facebook 

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tollas60
2023. január 30. 11:19
"...bizonyos esetekben rendkívüli felvételi eljárás keretében is felvételt nyerhetnek diákok..." Ezzel elismerték, hogy van ilyen. Az már szinte részletkérdés, hogy ezért mennyi pénzt kértek. Nyilván nem ingyen volt a dolog, illetve a szempontrendszerről nem beszélnek.
zakar zoltán béla
2023. január 29. 21:24
21.21: "...szocdemesek"/j.
masikhozzaszolo
2023. január 29. 00:03
Adminisztratív hiba történt. Vannak alapítványi iskolák, és annak vannak félévi tandíjai. Aki befizet, azt felveszik. A hókamóka felvételi az csak licit miatt lehet. Csak akkor ezt kell kiírni, a jelentkezőknek. Oktatás, pénzért. Mint a Harvard.
scriba
2023. január 28. 20:09
A "rendkívüli felvételiket" nagyon könnyen átláthatóbbá lehetne tenni. Minden iskolának meg kellene hírdetnie az ilyen helyeket előre még a felvételi időszak előtt, nem kötelező hogy legyen ilyen minden iskolában, de ahol van, ott csak így lehetne. A normál felvételi eredmények kihirdetése után licitálni lehetne ezekre a helyekre, a licitáláson bárki részt vehet, aki befizeti a tízezer forintos részvételi díjat és ügyfélkapun keresztül regisztrál a Oktatási Hivatal licitálási felületére. A felvételt nyert licitálók az iskola fenntartójának fizetik be a liciteket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!