Az ügyészség súlyosítást kért Bróker Marcsira

2023. január 10. 09:40

A Kun-Mediátor-ügyben első fokon kiszabott büntetés súlyosítását, további vagyonelkobzást és a sértettek polgári jogi igényének elbírálását indítványozza a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

2023. január 10. 09:40
null

A Kun-Mediátor-ügyben első fokon kiszabott büntetés súlyosítását, további vagyonelkobzást és a sértettek polgári jogi igényének elbírálását indítványozza a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség -– tájékoztatta Nagyné Günther Ágnes szóvivő kedden az MTI-t. A Bróker Marcsi néven elhíresült vádlott az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék ítélete szerint a Kun-Mediátor Kft. vezető tisztségviselőjeként

14 éven keresztül több mint 760 sértettel kötött betétgyűjtésre irányuló szerződéseket, amelyek alapján számukra a piaci kamatoknál jóval magasabb hozamot ígért.

A karcagi nő a betétgyűjtésre nem rendelkezett engedéllyel, az ígért magas hozamok megfizetését lehetővé tevő tényleges gazdasági tevékenységet nem folytatott. Ügyfeleinek így néhány millió forint és több mint egymilliárd forint közötti kárt okozott. A Szolnoki Törvényszék a vádlottat csalás bűntette és más bűncselekmények miatt tíz év börtönnel és 5,4 millió pénzbüntetéssel sújtotta, végleg eltiltotta a gazdasági társaság vezető tisztségviselője foglalkozástól, valamint vele, az általa képviselt gazdasági társasággal és két családtagjával szemben vagyonelkobzást rendelt el.

A törvényszék öt sértett mintegy 130 millió forintnyi kárának megfizetésére kötelezte az asszonyt. Az elsőfokú bíróság döntése alapján a sértettek többsége kártérítési igényét egyéb törvényes úton - külön polgári perben - követelhetné. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott szabadságvesztés tartama aránytalanul enyhe, ezért annak súlyosítását indítványozta.

A főügyészség a Szegedi Ítélőtáblától kérte a sértettek által bejelentett polgári jogi igények érdemi elbírálását, a vádlott kártérítés megfizetésére kötelezését, valamint azt is, hogy két hozzátartozója mellett más családtagjaival szemben is rendeljenek el vagyonelkobzást.

(MTI)

Nyitókép: Mészáros János/MTI

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2023. január 10. 16:35
Ez a szerencsétlen is csak egy stróman volt. Kap majd 4-5 évet meg majd utána vagy 100 milliót, ha nem árulja el az igazi bünösöket. De miért is tenné? Nyaralt egy fantasztikusat, most meg pihenni fog..
antares007
2023. január 10. 12:38
Megmosolyogtató,a devizahitelezés kitalálóit ,azaz az egész magyar banki gazfickók közül senkit nem vontak felelősségre,pedig egy országra kiterjedő elképesztő mértékben elkövetett csalást követtek el mégpedig közjegyzői segédlettel.A több ezer milliárdos csalásnak több száz halottja volt,akik ellopott otthonuk miatt lettek öngyilkosok vagy haltak meg az elviselhetetlen helyzetekben.Azzal védekeztek a gazemberek,hogy nem volt kötelező devizakölcsönt felvenni,ez olyan, mintha a gyalogost zebrán elütő autós azzal védekezne hogy nem volt kötelező erre jönni.A forint hitel annak idején a 4x volt a devizahitelnek,ez volt a csali.Most a Csányi Felcsúti féle patkányok az emberek vérén meg szerszett pénzhalmon ülnek.De sebaj fiúk,az élet ettől sokkal nem lett hosszabb és a halál után jön a számla.
LancelotDuLac
2023. január 10. 11:02
"Az ügyészség súlyosítást (!) kért " XDDDDD SÚLYOSBÍTÁST kért
Isten jobb keze
2023. január 10. 10:35
És a kupakos?? Kósa Lajcsika??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!