Erőszak a Való Világban: magyarázkodik az RTL

2022. december 07. 15:13

Mint mondják, nem céljuk az erőszak népszerűsítése.

2022. december 07. 15:13
null

A Büntetőtörvénykönyvbe ütköző cselekedetek zajlottak le az RTL-en futó Való Világ valóságshow egyik adásában, mely után civil jogvédők és dr. Ragány Zoltán büntetőjogász is megszólalt. Az egyik szereplő, bizonyos VV Rico társával, VV Renivel szemben viselkedett erőszakosan: megrángatta, lábát mellette közvetlenül a falhoz verte, miközben agresszívan az arcába üvöltött és prostituáltnak titulálta. 

Amennyiben a sértett 30 napon belül bírósághoz fordul a történtek miatt, és a bíróság neki ad igazat, az elkövetőre akár 1 év szabadságvesztés is kiszabható tettleges becsületsértésért – közölte a büntetőjogász.

Az RTL a Media1-nek válaszolva kijelentette, nem céljuk a műsorban az erőszak népszerűsítése,

a műsor készítői az erőszak minden formáját, így a verbális erőszakot is elítélik.

Hozzátették, hogy „a villában zajló eseményekre nincs teljes ráhatása a műsor készítőinek” és nem tudják befolyásolni, hogyan viselkedjenek a szereplők. Levelükben kiemelték, szakembereket hívnak a villalakókhoz, hogy megismertessék velük az 

az erőszakmentes, asszertív kommunikáció alapjait.

Emlékszik még a katatüntetésen rendőröknek üvöltöző színésznőre? Na, most a ValóVilágban „játszik"

Karnics Krisztina, akkoriban még az Éjjel-nappal Budapest nagybecsű sorozat „színésznője" még idén júliusban tüntetett a Kétfarkú Kutya Párt esti rendezvényén a katatörvény átalakítása ellen. Akkor így irtunk Karnicsról: „Az RTL Klub színésznője egy tüntetésen mezítláb, nyári ruhában, láthatóan bódult állapotban, visítva, káromkodva szidta a rendőröket, illetve köpködte is őket.

Nyitókép: Képernyőfotó 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smnl
2022. december 19. 20:07
Az ég kék, a fű zöld, azt RTL meg szar.
budapesti
2022. december 08. 14:36
A valóságshow műfaját már két évtizede szigorúan szabályozni kellene, köztük az ilyenek - mint a VV és hasonlók - szervezőinek fegyházban lenne a helyük.
syphax
2022. december 08. 11:06
NYILVÁNYOSSAN BASSZÁK POFÁN A NYUSZIKÚÚRVÁKAT? NO, EZ HEJJJESSS!
Dobrevita
2022. december 08. 10:41
"Mint mondják, nem céljuk az erőszak népszerűsítése." Az RTL fennállása óta a verbális és fizikai erőszak terjesztésére és népszerűsítésére építette médiastratégiáját. Akkor most megváltoztak???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!