Magyarok újítják meg az autózást

2022. december 22. 19:00

Rekordösszeggel zárult egy magyar autós startup eladása.

2022. december 22. 19:00
null

Magyar fejlesztésű szoftver kerülhet hamarosan több millió autóba – írta meg a Széchenyi Alapok Facebook-oldala. Egy több éves befektetési folyamat végén az Opel, a Fiat és a Peugeot tulajdonosa a Stellantis megvásárolta Magyarország egyik „leginnovatívabb” startup vállalatát, az aiMotive-ot.

„Az aiMotive érdeme, hogy korán felismerte a feladat komplexitását, és így az önvezető technológia fejlesztése mellett kialakítottak egy olyan keret- és eszközrendszert, amely más fejlesztőket is segíthet abban, hogy autóikat fokozatosan önvezető képességgel ruházzák fel. Mint bebizonyosodott, a cég szakszerű fejlesztéseinek van igazán kézzel fogható értéke ezen a piacon. Ennek is köszönhető, hogy a mai napon sikeresen lezárult az egyik legforróbb magyar startup eladása” – írták a Facebook-oldalukon.

Nyitókép: Széchenyi Alapok Facebook-oldala

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MORDOR
2022. december 23. 15:15
Kis túlzással, mindent a magyarok találnak fel, az amerikaiak szabadalmaztatják és a kínaiak gyártanak le...
Akitlosz
2022. december 23. 13:11
Ezért nem lesznek soha sikeres magyar cégek. Ha valamelyik annak indulna, akkor meg fogják keresni valakik visszautasíthatatlan ajánlattal. A nagy magyarországi cégek 94%-a külföldi tulajdonban van.
darázs
2022. december 23. 07:09
érdekesek ezek a startupok soha semmi konkrétum csak porhintés a hiper-szuperségükről az önvezető járművet már rég kitalálták és úgy hívták busz, vonat, taxi stb. Persze egy új, haszontalan dologra az emberiségnek mindig is nagy szüksége volt. Ha körülnézek a környezetemben akkor a dolgok 99%a soha nem használt és ma már a használtaknak esetében is jó ha a képességeinek 1%a használt
need-info
2022. december 22. 22:36
Önvezetés? Kösz nem kérek belőle! Aki ezt kitalálta az egy idióta volt! Pont az az élvezet a vezetésben, hogy folyamatosan munkálkodni kell a kormánnyal, kapcsolással, pedálokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!