Die Presse: A Bizottság történelmi döntést hozott, a reformok aláássák Orbán hatalmát

2022. december 01. 08:09

Oliver Grimm szerint Orbán nem adja be a derekát, mert így nem tudná osztogatni a pénzt a kegyeltjei között.

2022. december 01. 08:09
null

A német lap cikkírója, Oliver Grimm szerint Magyarország a Brüsszellel folytatott harcában elszámolta magát: úgy véli, a reformok el nem fogadása megfoszthatja az országot az uniós támogatások nagy részétől. Szerinte a Bizottság „történelmi döntést hozott”, és első ízben nyilatkozott úgy, hogy

az uniós támogatások nagy részét visszatartja egy tagállamtól.

Hozzátette: a Magyarország által november 19-re ígért reformok, amelyek a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét hivatottak helyreállítani, valamint intézkedéseket hoztak volna a burjánzó korrupció és a nepotizmus ellen, nem voltak elégségesek – összegezte a Bizottság 38 oldalas írásbeli indoklásában.

Hangsúlyozta: „Az európai adófizetők pénzével való visszaélés veszélye továbbra is fennáll az Orbán-rendszerben”. Az uniós pénzügyminisztereknek december 19-ig kell dönteniük arról, írja, hogy követik-e ezt az ajánlást, és megfosztják-e Magyarországot 13,3 milliárd eurótól. „Jelenleg nem úgy tűnik, hogy Orbán beadja a derekát, mert végül is

– elemez a publicista a maga módján.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 326 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
namégmitnem
2022. december 01. 19:04
Nem lesz itt változás, ez a nép nem fog felszólalni és nem fog semmit számonkérni. --------------------------------------------- Számonkérni való csak rajtatok volna - de ahhoz ez a nép túl nagylelkű és nagyvonalú. Köszönjétek neki.
KBA98
2022. december 01. 17:13
Mocskos szemetek, csak szeretnétek! De nem fog menni!
Namond
2022. december 01. 15:42
A Die Presse téved. A lakosságnak fog kevesebb jutni.
Sulammit
2022. december 01. 15:35
Mindez Grimm mese. A te szavahihetőségedet ássa alá Oliver Grimm, és nem Orbán Viktor hatalmát, elképzeléseit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!