Már csak szerdáig tudunk ügyet intézni – figyelmeztet a Miniszterelnökség

2022. december 18. 10:08

December 22. és január 6. között igazgatási szünet lesz a legtöbb a kormányablakban.

2022. december 18. 10:08

Aki teheti, az előre tervezhető ügyeit még december 21-ig intézze el a kormányablakokban és kormányhivatali ügyfélszolgálatokon!

December 22. és január 6. között ugyanis igazgatási szünet lesz, ebben az időszakban a legtöbb hivatali ügyfélszolgálat zárva tart

– hívta fel a lakosság figyelmét közleményében a Miniszterelnökség. 

Hozzátették, a halaszthatatlan közfeladatokat és hatósági teendőket ellátják a kormányhivatalok, valamint országszerte 60 kijelölt kormányablak és a Központi Okmányiroda is korlátozott nyitva tartással fogadja az ügyfeleket a szünet alatt.

Emlékeztettek, hogy „a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaár-emelkedés miatt az állami szerveknél is a gázfelhasználás csökkentése vált szükségessé, ezért december 22. és január 6. között igazgatási szünetet rendelt el a kormány”.

A szünetben is felkereshető kormányablakok korlátozott nyitvatartása országosan egységes lesz: december 22-én csütörtöki ügyfélfogadási rend szerint működnek, majd karácsony után, hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között lesz lehetőség az ügyintézésre. Az érintett pénteki napokon (december 23-án, 30-án és január 6-án) minden kormányablak és okmányiroda zárva tart. A nyitva tartó kormányablakokról a kormanyablak weboldalon oldalon lehet tájékozódni – ismertették.

Érdemes a honlapról tájékozódni

A tárca közleményéből kiderült, hogy a földhivatalokban még január 9-én is szünetel az ügyfélfogadás, ugyanis ekkor dolgozzák fel az addig postán vagy elektronikusan beérkezett kérelmeket. 

Mivel az igazgatási szünetben is elérhető hivatalok nyitvatartása és helyszíne is eltérhet a megszokottól,

mindenképp javasolt ügyintézés előtt az adott megyei kormányhivatal honlapján tájékozódni

– hangsúlyozták.

A kérelmek elektronikus úton vagy e-papíron bármikor benyújthatók, melyek feldolgozására az igazgatási szünet végeztével kerül sor. 

A hatósági ellenőrzéseket és a krízishelyzetek elhárításával összefüggő feladatokat elvégzik

A folyamatosan indokolt hatósági ellenőrzéseket, és a krízishelyzetek elhárításával összefüggő feladatokat a kormányhivatalok az igazgatási szünet idején is elvégzik, többek között a népegészségügy, az áldozatsegítés, a munkavédelem, az állategészségügy- és élelmiszerbiztonság, a fogyasztóvédelem területén, illetve a Családvédelmi Szolgálatok is ellátják feladataikat – írták a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: Budapest Főváros Kormányhivatala Facebook-oldala

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
benedek77
2022. december 18. 12:18
Tehát az állam megintcsak képtelen ellátni a feladatát.
..--..
2022. december 18. 11:15
-zsoltkom- "a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaár-emelkedés miatt az állami szerveknél is a gázfelhasználás csökkentése vált szükségessé)" A háború és szankciók áldozati... "18 fok helyett 23 fokban üldögélnek a parlamenti képviselők" https://bit.ly/3WuHH6T vö. " 15 fokot mértek egy egyházi iskolában, nem hiszed el, mit lépett az igazgató Mindössze 15 fok volt múlt héten a kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium épületében, számolt be az RTL Híradó. Ilyen hideget mértek a kollégiumi szobákban és a tantermekben is, mondta egy szülő. A fürdőszoba falát beborította a penész, a kollégisták hősugárzókkal próbálnak melegedni. Az egyházi fenntartású iskola igazgatója szerint „egy bonyolult épületrendszernél, különböző hőszigeteltségi fokoknál” előfordulhatott ilyesmi, de úgy tudja, minden ilyen esetet megoldottak. A diákoktól elvették a hőmérőket arra hivatkozva, hogy csak az iskolai karbantartó hőmérőjét fogadják el hitelesnek. Egyúttal megtiltották a gyerekeknek, hogy kabátot vegyenek fel, amivel az igazgató szerint az a cél, hogy öltözzenek rétegesen. Szerinte most a tornacipőhöz, a „bokavillantós” nadrághoz és a „szakított farmernadrághoz”, pólóra vennének kabátot." https://bit.ly/3HPNDTX
Kanmacska
2022. december 18. 10:38
Mert a tanárok nem dolgoznak a téli szünetben, míg mindenki más gürcöl.
Nehidd El
2022. december 18. 10:29
„a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaár-emelkedés miatt az állami szerveknél is a gázfelhasználás csökkentése vált szükségessé, ezért december 22. és január 6. között igazgatási szünetet rendelt el a kormány" Ennek így kellene hangoznia: „a háború és a DOLLÁRBALOLDAL ÁLTAL MÉG MOST IS BŐSZEN TÁMOGATOTT, elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaár-emelkedés miatt (...)"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!