A másik Galambos Lajost is elítélték

2022. december 07. 12:20

Lagzi Lajcsi is börtönbüntetés kapott.

2022. december 07. 12:20
null

Másodfokon is ítéletet hirdettek Lagzi Lajcsi víz-, gáz- és áramlopási ügyében. A zenész büntetését súlyosbították – írta az Origo.

Lagzi Lajcsi nem jelent meg a bíróságon, másodfokon is ítéletet hirdetett a bírói tanács a víz-, gáz- és áramlopási ügyében – tették hozzá.

Mint ismert, első fokon felbujtóként, lopásért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől, illetve 11 millió forintos vagyonelkobzással is sújtották. Az ügyészség ugyanakkor súlyosbításért fellebbezett. 15 milliós pénzbüntetést kértek Lajcsira és indítványozták, hogy jelentősen növeljék meg a kiszabott szabadságvesztés idejét. 7 évet kértek a zenészre – ismertették.

A másodfokú ítélet szerint Galambos Lajos 3 év 6 hónap börtönbüntetést kapott,

valamint négy évre eltiltották a közügyektől. emellett több mint 4 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték.

Jó magaviselettel csökkenthető lehet a büntetése

Galambos számolhat azzal, hogy azzal a 125 nappal, amit már a rácsok mögött töltött, rövidülhet a büntetése, és ott van még a harmadolás lehetősége is, hiszen jó magaviselettel akár egyharmadával csökkenthető a büntetés – írta az Origo.

***

Börtönbüntetésre ítélték Gyurcsány egykori kémfőnökét, Galambos Lajost

Jogerős ítéletet hirdetett ma a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa Galambos Lajos, a már megszűnt Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatója és társainak perében. Gyurcsány Ferenc egykori kémfőnökét - megváltozatva az első fokú minősítést - a táblabíróság folytatólagosan, vezető beosztású személy által, az előnyért hivatali helyzetével visszaélve, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettében valamint szigorúan titkos minősített adattal visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek és négy év szabadságvesztésre ítélte.

Nyitókép: MTI Fotó: Lakatos Péter

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dragstar
2022. december 08. 01:33
Hivatalosan:Lakodalom Lajos
Takagi
2022. december 07. 16:01
Ez a k..a sok madár. Van elég kalitka?
szintetikus
2022. december 07. 15:38
Alig várom, hogy elmagyarázza, hogy tévedés történt és ő nem is lopott semmit. :DDD
bagira
2022. december 07. 15:08
Minő kettős mérce még Galamboson leverik , Bajnai nem csak liba bizniszt ,hanem a fordítva bekötött villanyóra ügyet megúszta .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!