Orbán Viktor: Ma több szövetségesünk van a nemzetközi térben, mint korábban

2022. november 18. 10:02

A miniszterelnök szerint mindig könnyebb Magyarország és a határon túli magyarok dolga, ha „hozzánk hasonló nemzeti, keresztény alapokon álló kormányok vannak többségben”.

2022. november 18. 10:02
null

Ma több barátunk és több szövetségesünk van a nemzetközi térben, mint korábban volt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) ülésén, pénteken Budapesten. A kormányfő kiemelte: Magyarországon nemzeti keresztény kormány van, és van jelentősége annak, hogy a potenciális partnerországokban milyen típusú kormányzatok működnek, mivel

ez meghatározza az együttműködés lehetőségét. 

Mindig könnyebb a magyar kormány, Magyarország és a határon túli magyarok dolga, ha a „hozzánk hasonló nemzeti keresztény alapokon álló kormányok többségben vannak, vagy egyáltalán rajtunk kívül még léteznek Európában”, és az elmúlt időszak politikai fejleményei segítettek ebben – magyarázta.    

Hangsúlyozta: az a stratégiai gondolkodás, terv, hogy Közép-Európa megfelelő megszervezésével képesek lehetnek arra, hogy a közép-európai népek komoly európai tényezőt jelentsenek, és ne a náluk nagyobb államokhoz fűződő viszonyuk jelölje ki a befolyásukat, ma messzebbre került a valóságtól.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2022. november 18. 12:15
Ezeréves törekvésünk Európa felé napjainkban semmisül meg.
dezilluzionista
2022. november 18. 12:13
Önáltató.
zolizolizoltan
2022. november 18. 11:53
Európában egyedül lettél Viktor! Meloni sem fog melléd állni.
smarton84
2022. november 18. 11:30
Ezért tart csak beszédeket, vagy beszélget mikrofon állványokkal előre megírt forgatókönyvvel. Egy fideszes elnondaná, hogy kik az új barátok? Mert az elvesztetteket mindenki ismeri. A szomszédaink.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!