Majka beszólt Szájer Józsefnek, Jakab Péternek és mindenkinek – oké, de milyen az új Majka-dal?

2022. november 23. 17:35

A rappert anyagi háttere és a Tv2-nél vállalt munkája miatt támadják, egyben kormánypártisággal vádolják. Összefoglalónk!

2022. november 23. 17:35
null
Baranya Róbert

Nem csitul a vihar Majka Azt beszélik a városban című új klipje körül, amelyben a rapper a bal és a jobboldalt is melegebb éghajlatra küldi a dal másik szerzőjével, Molnár Tamással közösen. A videót már közel 3 millióan nézték meg a YouTube-on, és rengetegen mondták el róla (egyben Majkáról is) a véleményüket.

A közösségi médiában olvasható hozzászólások alapján

a dal éles politikai üzenetei elnyerték a többség elismerését,

főleg az olyan kiszólások miatt, mint például:

„Vajon melyik az az oldal, amelyik neked jót akarna,

Melyik segít igazán, melyik nem lép a nyakadra,

A kiöregedett komcsi, akinek nem jutott a húsból,

Vagy a kamu keresztény, akivel az ereszen lecsúszol.”

Ahogy valószínűleg azok a sorok is nagy tetszést arattak, amelyek szerint

„Mindegy, hogy jobbra vagy balra húzod be az X-et,

Mert semmik nem vagyunk, csak a színházukban díszlet”.

De Majkáék nemcsak a politikusoknak, hanem a népnek is nekimennek, „Mert hát nincsen munka, nincsen pénz, de a wellnessek meg fullon”, és egyébként „Mindenki sír, de mindenki szórja, sok az eszkimó, kevés a fóka”.

Veleszületett intelligencia

Voltak, akik el voltak ájulva az új kliptől, a teológus Perintfalvi Rita szerint „Majka ismét hatalmasat alkotott”, de rajongással beszélt az új klipről Mérő Vera nőjogi aktivista, aki eddig is „nagyon bírta ezt a csávót, a veleszületett intelligenciája miatt”.

Sokan voltak azonban a bírálók is, legtöbbjüknek az csípi a szemét, hogy olyan ember ír rendszerellenes szövegeket, aki

egyébként nagyon jól keres a jelenlegi rezsimben, ráadásul a kormánypártinak kikiáltott Tv2-nél dolgozik.

Bódi Ábelnek, a Kontra.hu publicistájának „nagyon tetszett”, ahogy a „többek közt a rendszer pénzén feldúsult celeblázadók beszélnek arról, hogy itthon kinek mi nincs az asztalon. Állami pénzből nem lehetsz rendszerellenes hangadó” – írta Bódi.

Nem rejtette véka alá a véleményét Tibi atya sem, mint írta, „Megyek és meg is nézem abban az új TV2-es vetélkedőben, remélem ott is előadja majd valamikor ezt a slágert”.

Vona Gábor, a Jobbik egykori elnöke egyenesen

a popzene Orbánjának nevezte Majkát,

aki szerintea populista, leuralós NER-rendszernek már egyértelműen szimbólumává vált”. Vona is rásütötte a rapperre, hogy a kormányzati körök jó barátja.

De elmondta a magáét a klipben megszólított Jakab Péter is, aki Majkáék szerint „parizerrel pózolgat, meg kamuzik a népnek”.

Kiakadt a rapper

A volt Jobbik-vezér egy videóban válaszolt, amelyben felhánytorgatta, hogy Majka találkozott Szijjártó Péter külügyminiszterrel, illetve annak annak a Tv2-nek a műsorvezetője, amelyik szerinte folyamatosan hazudik és amit leginkább be kéne szántani. 

A rapper tegnap Facebook-bejegyzésben vágott vissza. Mint írta, másfél évvel ezelőtt találkozott Szijjártóval, „és most Jakab Peter erre hivatkozva arra kér, hogy válogassam meg a barátaimat..(????)”

A külügyminiszterrel ráadásul éppen azért találkozott a járvány ideje alatt, hogy jelezze neki, nagy bajban van a zenei iparág.

Arra is emlékeztette Jakabot, „hogy annak a pártnak az érdekeit képviseli, sőt vezette, elnökölte, akiknek tagjai vállaltan rasszista, antiszemita kijelentéseket tesznek, megkérdőjelezik a holokausztot vagy akár a múltban szélsőséges félkatonai szervezeteket pénzeltek.”

A többieknek is címezve azt üzente: „Úgy beszélnek ezek a fickók rólam, mintha én évek óta Tusványoson Bayer Zsoltot ölelve, Rákay Philip seggéből narancsszínű zászlóval integetnék. Úgy csinálnak, mintha a teltházas koncertjeinket a kormány szponzorálná és állami támogatásból megvett ingyen jegyeket osztogatnék minden Fidesz-szimpatizánsnak.”

Egy másik nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy

soha nem népszerűsített egyetlen pártot sem, és nem is fog.

A tévés szerepvállalásáról pedig úgy nyilatkozott: „tizenhét éve dolgozom a TV2-nél, soha nem érdekelt, hogy épp ki a tulajdonosa. Még életemben nem álltam be semmiféle politikai oldal mögé, így az ilyen véleményeket nem tudom értelmezni.” 

Fotó: Majka/Facebook

 

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zorroro
2022. november 26. 21:34
Majka csak 1valakinek nem szólt be, a lókupecnek. Nem érdekes?
barnabibambi
2022. november 24. 06:38
Basszátok meg nem tudtok mibe belekötni így most a helyesíráson rágódtok.Tudjátok ez már az alapvető inteligencia hiánya nálatok.Ez az Ózdi suttyó a valóságot gajdászta el. ez nektek nagyon fáj,szóval fáj az igazság! Gondoljatok bele ha soronként kielemezném a Majka féle rigmusokat a Mandi oldalán is több a-4-es oldalt töltene meg.Az a baj veletek hogy az orrotoknál nem láttok tovább és a társadalmi problémák titeket nem érdekel.Csak beledugjátok az orrotokat az okos telóba és bámultok ki az üres fejetekből.Szinte egymással már nem is kommunikáltok csak a teló létezik nektek az is csak arra jó hogy néha egy szia megy rajta a játékon meg a bugyuta oldalak bámulásán kívül.De majd azért idővel rájöttök hogy a telón kívül is van élet de ehhez még kellene egy kis inteligenciát felvennetek de erre még kevés remény van!
Firericsi
2022. november 23. 21:36
Üdvözlök mindenkit! Majka csak meg jelenítette az ő műfajában azt a dolgot amiről minden ember mindenhol beszél. És ha még volgális is vagyok. Kurvára igaza van!!!
Gèbi
2022. november 23. 21:29
Én azért nem nevezném "dalnak" amit ez a gyerek produkál. A rap vagy mi a fene, sohasem volt dal és különösebb zenei felkészülést sem igényel. A néger gettó igénytelenségének egyenesági szülöttje ez a zaj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!