Janisch Attila Vidnyánszky Attiláról: Ez az ember hazudik!

2022. november 20. 14:58

A Színház- és Filmművészeti Egyetem egykori tanára nem kívánja megadni a megbecsülést annak, aki „morális romlásba taszítja a filmes és színházas szakmát”.

2022. november 20. 14:58
null

Vidnyánszky Attila Janisch Attila szerint negatívan szólal fel a színházi és a filmes kultúráról – olvasható a Blikk cikkében. A portálon idézik Janisch Attila filmrendezőt, aki egy publicisztikájában azt írta:

„Úgy tűnik, az alapítványi SZFE vezetése még mindig annyira fél a korábbi, általuk politikai erőszakkal megszállt, eltulajdonolt és lerombolt autonóm SZFE hallgatóinak közismert eredményeitől, hogy minden hétre jut egy köpés, rúgás, amellyel a korábbi oktatókat és hallgatóikat kívánnák hitelrontani.” Úgy véli, hogy Koltai Lajos valótlanságokat állított Veiszer Alinda műsorában,

most pedig Vidnyánszky Attila szólalt fel negatívan a színházi és filmes kultúráról.

Janisch Attila még egy nyílt levelet is címzett Koltai Lajosnak, ám Vidnyánszknak nem fog, ugyanis úgy érzi, hogy nem kell megadnia neki a megbecsülést annak, aki morális romlásba taszítja a filmes és színházas szakmát. Vidnyánszky kapcsán úgy fogalmaz:

„Ez az ember hazudik. Az autonóm SZFE működéséről és hallgatóiról közölt minden szava hazugság. Önleleplező a szöveg, hiszen Vidnyánszky a hallgatók »másik gerincet« (!) képző tudati »áthangolásának« (!) mostani szükségességéről beszél, miközben bennünket, egykori SZFE-s tanárokat rágalmaztak és rágalmaznak még most is azzal, hogy az autonóm SZFE-n ideológiai »janicsárképzés« folyt. Ezeket a rágalmakat persze még soha nem tudták semmivel bizonyítani” – olvasható a publicisztikában.

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. november 22. 07:17
P.S.: VIDNYÁNSZKY ATTILÁNAK IGAZA VAN ÉS CSAK NEKI VAN IGAZA--KISHÁVER BAZZDMEG!
dezilluzionista
2022. november 21. 13:33
Irrefutábilis.
fatianegra
2022. november 21. 11:43
olyan volt az SZFE mint a foximaxi
nyugalom
2022. november 21. 11:09
Ki az a janisch?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!