Máté Gábor: Mikor Magyarország a jövőjét a múltban kereste, akkor mindig bajba került

2022. november 12. 07:56

A Kanadában élő orvos D. Tóth Krisztának beszélt arról, hogy „bár távolról nézi”, de aggódik az ország sorsa miatt.

2022. november 12. 07:56
null

A napokban debütált D. Tóth Krisztia Elviszlek magammal című műsorának újabb része, amelyben az újságíró Máté Gábor magyar származású, Kanadában élő orvossal beszélgetett. A függőségek és traumákkal foglalkozó szakember október elején azért érkezett Budapest re, hogy bemutassa a közönség előtt nemrégiben megjelent könyvét.

A traumák feldolgozása és a könyv mellett a beszélgetés során aktuálpolitikai kérdések is előkerültek. Mint kiderült, Máté Gábor pont aznap érkezett a magyar fővárosba, mikor a Kossuth téren tüntetés zajlott. Máté ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a sok fiatal résztvevő és az összegyűlt tömeg miatt a történések „1956-re emlékeztették”. 

„Sokan a fővárosban azt mondjk, hogy ez már nem az ő országuk”

Majd kitért arra, hogy „bár távolról nézi a magyar politika eseményeit”, azt látja, hogy az itteni vezetést az észak-amerikai és az európai jobboldal „dicsőíti”, ami szerinte veszélyt hordoz magában. Máté hozzátette, hogy a véleménye szerint napjainkban ismét jelenlévő Horthy-kultusz is arra utal, hogy „az ország vezetése a múltba néz a jövő helyett.” 

Majd kijelentette, hogy a korábbi évtizedek tapasztalatai és a történelmi tanulmányok is azt mutatják, hogy

„Én aggódok az ország miatt, hogy milyen irányba megy” – hangsúlyozta Máté Gábor. Majd egy gondolat erejéig kitért arra is , hogy látja milyen sokan hagyják el az országot, és felidézett több budapestiekkel folytatott beszélgetést is, amelyekben az volt a közös, hogy azt mondták neki, hogy „úgy érzik, hogy ez már nem az ő országuk”.

Az említett beszélgetésrészlet a 36. percnél kezdődik:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2022. november 26. 11:36
,,Mélységes mély a múltnak kútja..,,-kedves Gábor..és a te szellemi sötétséged is..
machet
2022. november 14. 15:05
A degenerált buzik világa jobban tetszene?
Kopaszpapa
2022. november 13. 11:35
Őszintén érdekel: van ember itthon (természetesen a barátait és a családját kivéve) aki tudja, hogy ki ez a kivándorló megmondó? Ennyire hülye hogy lehet valaki, hát nem a történelmi ismeretek, a korábban elkövetett hibák felismerése és megismétlésük kerülése az, ami előremozdít? Szeretném azt hinni, hogy a fiatalember elhiszi amit mond, úgy legalább lenne értelme ennek a sok balos baromságnak, vagy ha nem is hiszi, jó pénzt kap érte, hogy terjeszti...
Lajoss
2022. november 13. 08:27
Teljesen igaza van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!