Vučić: Clinton 1999-ben arra kérte Orbán Viktort, hogy Magyarország támadja meg Szerbiát

2022. október 08. 15:41

A magyar miniszterelnök visszautasította az amerikai elnök kérését – számol be az Index a horvát Dnevnik portál alapján.

2022. október 08. 15:41
null

Magyarország a mi őszinte barátunk, Görögország, Románia, Bulgária és Albánia pedig kimondta, hogy az intézkedés ellen van. Az EB is ezt mondta, de a döntést az Európai Unió fogja meghozni – jelentette ki Aleksandar Vučić szombati sajtótájékoztatóján az EU-nak arról a megoldásáról, miszerint Szerbiának engednie kellene Koszovót csatlakozni a nemzetközi szervezetekhez – írja az Index a dnevnik.hr alapján. A szerb elnök kiemelte, hogy Horvátország megbízhatatlan, ami az olajszállítást illeti; éppen ezért Orbán Viktor miniszterelnökkel kötött megállapodást, hogy megkezdjék a 128 kilométer hosszú olajvezeték építését. Elmondása szerint országának 75 napra elegendő olaja és 95 napra elegendő benzine van. Ami a gázt illeti,

ők rendelkeznek a legnagyobb tartalékokkal.

Vučić elárulta azt is, hogy Szerbia az extraprofitok megadóztatásán gondolkodik, ahogyan azt Európa egyes részein – csakúgy, mint Magyarországon – teszik. „Az EU-ban nálunk csak Magyarországon van alacsonyabb gázár a lakosság számára” – mondta, és rámutatott, Horvátországban, valamint Németországban drágábban lehet megvásárolni az energiát. Kijelentette, Szerbia polgárai nyugodtak lehetnek a telet, a gáz és az áram árát illetően.

A szerb elnök kijelentette azt is, 1999-ben Bill Clinton arra kérte Orbán Viktort, hogy Magyarország észak felől támadja meg Szerbiát, de ezt a magyar miniszterelnök visszautasította.

Nyitókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Aleksandar Vucic szerb elnök (j) átadja a Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést Orbán Viktor kormányfőnek a belgrádi elnöki hivatalban 2022. szeptember 16-án.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 265 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CNIROLsorazsem
2022. november 03. 18:24
Viktor történelmi lehetőséget szalasztott el, visszacsatolhatta volna az elrabolt ország egy részét.
veszettfejsze
2022. október 18. 17:32
Vucic: csíra Viktor átbasztott a Clintonnal. Azért milyen már, megy az öreg kamugép szerte-szanaszét a világban és mindenhol vetít a vendéglátónak, mintha nem lenne holnap. Ez kb. mint mikor a pápa előhozakodott vele, hogy neki azt mondta a Viktor, hogy Oroszország azt tervezi, hogy májusban befejezi a háborút. :D És az egy dolog, hogy baromi gáz, de valahol inkább ijesztő, mint röhejes.
graycivil
2022. október 10. 14:18
"A katonai és politikai célok elérése érdekében a NATO eddig több mint 11 ezer légi bevetést, ezen belül 4500 csapásmérést hajtott végre. Ezek hatalmas számok. De ahhoz, hogy a kitűzött célt teljesíteni tudjuk, hogy meg tudjuk állítani az etnikai indíttatású öldöklést, intenzíven folytatni kell a légicsapásokat. Mint a NATO-csúcson kiadott közleményekből is értesülhettek róla, a NATO tagjai jelenleg oly mértékben nem tartják szükségesnek a szárazföldi bevetést, hogy azt még napirendre sem tűztük a csúcstalálkozó megbeszélésein. A katonai és politikai vezetés egyértelműen úgy ítéli meg, hogy légicsapásokkal elérhető a kitűzött cél. Bár minden okunk megvan a türelmetlenségre, mégis most a nyugalom és a türelem mindennek a kulcsa." https://www.arcanum.com/ro/online-kiadvanyok/OGYNaplo-orszaggyulesi-naplo-1990-2022-4/19982002-DDE1D/1999-evi-tavaszi-ulesszak-EDB5C/1999-aprilis-29-65-szam-F499A/napirenden-kivuli-felszolalok-F49C5/orban-viktor-F49C8/ Ettől még persze lehet továbbra is zsír-hülyének tettetni magukat. Nekik ajánlom: Kik voltak a „királyi végbélnyílás őrei”? https://agytoro.hu/tudtad-hogy/kik-voltak-a-kiralyi-vegbelnyilas-orei/
graycivil
2022. október 09. 21:01
Úgy látom, a szerbek is értenek a totális néphülyítéshez. És persze nyilvánvaló szívesség is a szomszédos dikti-spannak. A tények számukra csak leköszörülendő sorja a propaganda fogaskerekein. "Vucic története ezer sebből vérzik, többek között amiatt, mert a Vaslady 1990-ig töltötte be a miniszterelnöki pozíciót, akkor már rég nem ő, hanem Tony Blair volt a kormányfő. A másik, hogy Clinton nem akart szárazföldi akciót Szerbia ellen, ezt meg is megírta önéletrajzi könyvében. S le is vezette, miért, mint rámutatott, ez túl nagy emberáldozattal járt volna." https://nepszava.hu/3171860_tundermese-vucic-allitasa-hogy-magyarorszagnak-meg-kellett-volna-tamadniat-szerbiat De istenem, miért is kárhoztatnánk a birkákat, hogy csak a vezérkos seggéig látnak...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!