Rendkívüli!

Breaking: meglőtték Robert Ficót

Szánthó Miklós: Soha senki nem fog harcolni értünk, ha mi magunk nem tesszük!

2022. október 23. 07:54

„1956-ban egy egész nemzet hitt abban, hogy újra saját kezünkbe vehetjük a sorsunkat” – fejtette ki az Alapjogokért Központ főigazgatója Szentesen az '56-os megemlékezésen.

2022. október 23. 07:54
null

„A szabadságot soha nem adják ingyen, a saját érdekeinkért ma is nekünk kell kiállnunk, mert soha senki nem fog harcolni értünk, ha mi magunk nem tesszük” – mondta Szentesen az '56-os megemlékezésen az Alapjogokért Központ főigazgatója, ahol Farkas Sándorral és a környékbeli polgármesterekkel közösen elhelyezték a forradalom hőseire emlékező mécseseket is.

Szánthó Miklós szerint 1956-ban egy egész nemzet hitt abban, hogy újra saját kezünkbe vehetjük a sorsunkat, hogy újra magyar, és nem idegen hatalmak által irányított életünk lehet.

– hangsúlyozta Szánthó. A szabadságharcot eltipró Kádár-rendszer azonban „nemcsak a forradalom emlékét igyekezett eltörölni, kiiktatni a nemzet emlékezetéből, hanem a feledés homályába akarta száműzni mindazokat, akiket akasztófára juttattak, bebörtönöztek”. Ez a tervük azonban csúfos kudarcot vallott, mert „ma mégis itt állunk, hogy emlékezzünk 1956 hőseire. Nem tudtak minket megfosztani jövőnktől sem, hiszen tudjuk, hogy

Ünnepi beszédében Szánthó azt is felidézte, hogy a szabadságot soha nem adják ingyen, a saját érdekeinkért nekünk kell kiállnunk, mert soha senki nem fog harcolni értünk, ha mi magunk nem tesszük. Csak egy szempont, egy érdek, egy szenvedély van, melynek alá kell vetnünk magunkat, és ezt úgy hívják: Magyarország – mondta az Alapjogokért Központ vezetője.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2022. október 24. 08:17
Ebbe hülyülsz bele a gazdáddal együtt,szarházi!
Akitlosz
2022. október 23. 14:53
„1956-ban egy egész nemzet hitt abban, hogy újra saját kezünkbe vehetjük a sorsunkat” Hitt. És tévedett. Máig sem sikerült, máig sem valósultak meg, sem az 1848-as, sem az 1956-os célok.
Perczel Éva
2022. október 23. 14:36
."..soha senki nem fog harcolni értünk, ha mi magunk nem tesszük” És ez vonatkozik minden egyes moslék bejegyzésre is! Ha hagyjuk, mindent összemoslékoznak, összemocskolnak-régi jó szokásuk szerint.
szintetikus
2022. október 23. 12:30
inkább örökre tűnjön el a magyar nemzet, mint ilyen szántók harcoljanak... ruszki zsoldos, hazaáruló
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!