Sorostól nem kapott egy kanyi vasat sem a Kutyapárt, de ők milliókat költöttek sorospénzekre

2022. október 13. 18:00

Elszámolt az egykori viccpárt a kampánypénzekkel, több jelöltjük eleget tett az egyik legfőbb politikai céljuknak, ingyen osztogattak sört, de ökofeminista stadiont is építenek a Szeszgyár telkén.

2022. október 13. 18:00
null
Almási B. Csaba
Almási B. Csaba

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt pénteki Facebook-bejegyezésében tájékoztatta az érdeklődőket arról, hogy elkészült a közérthető kampányelszámolásuk. „NEM MERED MEGNYITNI!” – írják, de a Mandiner halált megvető bátorsággal mégis ráklikkelt a linkre.

Az első sokk akkor ért bennünket, amikor megláttuk, az anyag a dátum szerint június másodikán készült, tehát lassan négy és fél hónapja, tehát frissnek egyáltalán nem nevezhető; persze az is lehet, hogy elírták a hónapot, napot, ami olyan nagyon nem lenne meglepő. Az ellentmondást képtelenek voltunk feloldani, lévén, hogy Kovács Gergő pártelnök az áprilisi választás óta nem nagyon áll velünk szóba.

Magyarország ezeréves történelmének legátláthatóbb elszámolása

Ám ennél sokkal érdekesebb, mire kaphat választ az az elvetemült közpénzbúvár, aki hajlandó áttanulmányozni a vaskos anyagot. A kutyák persze igyekeznek felkelteni mindenki érdeklődését, ezért közlik, aki elolvassa, megtudhatja: „Mire költöttünk idén? Mennyit utalt Soros György? Mennyi pénz ment társadalmilag fontos ügyekre? Hány forintot szántunk szórólapokra, nyomtatásra, hirdetésekre? Mennyibe fájt az adófizetőknek Gergő (Kovács pártelnök – a szerk.) 34 méteres szobra? – írják, majd közlik, hogy mindez „kiderül Magyarország ezeréves történelmének legrészletesebb és legátláthatóbb kampányelszámolásából”.

Az összegzésből megtudható, csaknem 590 millió forintot kaptak a Magyar Államkincstártól a 80 jelöltjük után, akiknek sikerült összegyűjteni a szükséges számú aláírást ahhoz, hogy elindulhassanak a választáson.

teszik hozzá. Gyöngyösön azonban – mint közlik – „furcsa alakok segítségével lett meg a kellő számú ajánlás, valószínűleg hamisítással, így ott visszaléptettük a jelöltünket”. S szomorúan jegyzik meg, hogy ez 117 millió forint mínuszt jelentett számukra.

Az egyéni jelölteknek járó támogatásról politikusaik lemondtak a párt javára – nekik a kampánytámogatásból biztosítottak egymillió forintnyi keretet –, de az MKKP sem vette fel ezt a pénzt, így a kampányban pontosan  470 millió 792 ezer 449 forintból gazdálkodtak és 431 millió 756 ezer 86 forintot költöttek el. Így végül 39 millió 036 ezer 363 forintot nem használtak fel.

A RÓSÁNÉKATÉKA pályázat – ha valaki nem követné napi szinten a Kutyapárt életét, annak eláruljuk, hogy ez a RÓzsa SÁndor NÉpi KAmpánypénz TÉKozló Alap rövidítése – előre meghatározott kerete 250 millió forint volt, de – és ezt ismét sajnálkozva jegyzik meg – „rengeteg volt a politikai okokból, félelemből visszalépő pályázó, ezért lett jóval több a tervezett költségvetéshez képest a Magyar Államkincstárnak visszautalt pénz”.

Lírai megközelítés

Azért voltak sikeres projektjeik is. Keszthelyen például visszaültették az érzékeket az Érzékek Kertjébe: „Egy-egy elmorzsolt szurokfű vagy mentalevél halvány érzékfoszlányai őrzik talán még az egyszer volt kert emlékét, ahonnan az évek során lassan, de biztosan kikoptak, kidőltek, vagy világgá mentek a növények. A helyükön tátongó lyukak akár még igazolhatnák is a kert elnevezését, ha egy megbicsakló boka, vagy egy jó térdre huppanás élményét érzékinek vesszük” – vették líraira a szöveget.

Emellett ivartalanítási akciót támogattak Szolnokon, Cegléden és környékükön, a párt szerint ugyanis jelenleg Magyarországon az egyik legnagyobb állatvédelmi problémát a kóbor házi kedvencek mennyisége okozza. Ez a szám a hazai állatvédelmi szervezetek becslése szerint akár több millióra is tehető. Az alapnak köszönhetően ökofeminista stadion épül a budapesti Szeszgyár telken. A cél: létrehozni egy tavat árnyékolóval és egy asztalosműhelyt a további munkálatokhoz.

Létrehoznak egy Meme lakásmúzeumot,

és emlékeztetnek, hogy a mémelmélet 46 éve, 1976-ban született meg Richard Dawkins jóvoltából.

Felújítják a stéget Szántódon, amelyet szintén nagyon költői képekkel indokolnak meg. „Azt álmodtam, hogy a Balcsin vagyok. Arra emlékszem, hogy Tihanynál ugrottam egy fejest, azután úsztam, úsztam a víz alatt, egyszer csak elfogyott a levegőm. Nem tudtam kidugni a fejem, mert a vízfelszíne olyan volt, mint egy átlátszó plexi fal. Már éppen megfulladtam volna, amikor végre levegőhöz jutottam. Korhadt deszkák között sikerült a víz fölé jutnom. Milyen szerencse, hogy ez a valami ilyen ramaty állapotban van! Ez mentett meg. De mi is az az ez? Felismertem. De hisz ez a szántódi stég. A helyi nevezetesség, ami mindig is vonzotta a helyiek és az idelátogatók százait. Akik egyszer jártak rajta, biztosan visszatértek, ha csak meg nem haltak, de talán még azután is.

Ingyensör, borkóstoló és kölcsönszobor

Most először adott át kutya napelemet Budapesten, számolnak be örömmel: 36 kW kapacitású napelemet szereltek fel a VIII. kerületi Kazán közösségi házra, s az ünnepség keretében egy kutya nem túl hatékonyan, de kifejezetten ünnepélyesen rágta át az avatási kolbászszalagot. Vándor Tatami Túrát is szerveztek, hivatkozva arra, hogy Magyarország 2010 óta harcban áll váltakozó ellenségekkel „(Soros, Brüsszel, migráncs, gender stb.)”. Ezért támogatták a Magyarországi Brazil Jiu Jitsu Sportszövetség tevékenységét, amely a jiu-jitsu küzdősport elterjesztését tűzte ki céljául.

Részletes kimutatás van arról is, hogy az egyéni jelöltjeik mire költötték az átlagosan 340 ezer 346 forintnyi kampánypénzt, a legdrágább akciójuk Borsod megyében volt, ahol elhordatták az alsózsolcai szeméthegy jó részét. A legtöbben városfelújító, növényültetési akciókra, zenés bulikra, koncertekre, adománygyűjtésekre fordították a nekik járó forintokat, ám voltak igazán kreatív ötletek is. Többen megvalósították

a párt egyik legrégebbi és legvonzóbb célkitűzését,

ugyanis ingyen sört osztogattak a kampányrendezvényükön. A Vas  megyei Zakota Tamás azonban jelentősen eltért a párt hivatalos irányvonalától, ő ugyanis borkóstolóval egybekötött filmklubot szervezett.

A szintén borsodi Kiss Gábor pedig Miskolcon kölcsönkérte a Dzsaj Bhím Buddhista Közösségtől Bhímráo Rámdzsí Ámbédkar indiai jogász, politikus szobrát, hogy ez előtt ünnepelhessék meg az antirasszista világnapot. A Pest megyei Kőhegyi Róbert kutyaházat és kennelt épített, a Baranya megyei Molnár-Fulmer Gergely bicikliket adományozott csaknem 1,3 millió forint értékben.

És mi van a 34 méteres szoborral?!

A központi kampányköltéseik közül érdekes, hogy csaknem 12 milliót fordítottak bérekre, járulékokra, nagyjából ugyanennyit hirdetésekre, több mint 30 milliót szórólapokra, plakátokra, sorospénzekre, 36 és fél milliót technikai kampányeszközökre, csaknem 12 millió forintért küldtek Ukrajnába gyógyszereket, orvosi eszközöket, és több mint egymillió forintot emésztett fel az ukrán helpsátor működtetése.

Legnagyobb fájdalmunkra nem találtuk meg, mennyi pénzt költöttek Kovács Gergő pártelnök 34 méteres szobrára, holott megígérték a Facebook-bejegyzésükben. Amennyiben megírják, a cikkünket frissítjük.

Nyitókép: a Kutyapárt kecskeméti szervezetének Facebook-oldala

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szles
2022. október 14. 07:23
Hiánypótló cikk. Minek a kutyáknak pénz, minek ez a cikk.
Mykee
2022. október 13. 20:42
Bárcsak a kormánypárt is fel tudna mutatni hasonló eredményeket de nem a 12 év még erre sem volt elég.
Squalline
2022. október 13. 20:15
Csak azert nem kaptak, mert makimajom nem adta oda nekik a reszuket. A kutyaol ala asta el egy viharsarki tanyan. De ez titok, meg a feri se tudja. Bar nagyon keresi.
AKissLaci
2022. október 13. 19:36
Hogy is mondta Bogár Laci bácsi? "A megvalósult szürrealizmus korában élünk."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!