Kettészakított egy nyergesvontatót Ikladnál a vonat, többen megsérültek

2022. október 14. 12:30

A balesethez két mentőhelikopter is érkezett.

2022. október 14. 12:30
null

A MÁVINFORM is beszámolt arról közösségi oldalán, hogy a Balassagyarmatról Aszódra 7:48-kor elindult S780-as személyvonat Iklad-Domony felső megállóhelynél egy andráskereszttel megjelölt vasúti átjáróban tehergépjárművel ütközött. Az ütközés következtében a motorkocsi egy tengellyel kisiklott.

A vonaton 22-en voltak, a balesetben utasok és MÁV-dolgozók is megsérültek.

Nekik jobbulást kívánt a MÁV.

Aszód és Galgamácsa között jelenleg is pótlóbuszok szállítják az utasokat várhatóan a délutáni órákig – ismertették.

A baleset helyszínén készült felvételeket alább tekinthetik meg:

A teherautó sofőrje nem sérült meg

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a balesethez az aszódi hivatásos tűzoltók is kivonultak ki. A helyszínre a fővárosi és a gödöllői hivatásos egységek, valamint két mentőhelikopter is érkezett – tették hozzá.

A rendőrség a balesettel kapcsolatban péntek délelőtt azt közölte a honlapján: „nagy valószínűséggel” figyelmetlenül hajtott a sínekre járművével az a 41 éves vácegresi férfi, aki a 2108-as úton, egy jelzőberendezés nélküli vasúti átjáróban teherautójával összeütközött a Balassagyarmat felől érkező motorvonattal.

A teherautó sofőrje nem sérült meg, a vonat vezetőjét, valamint a szerelvény több utasát a mentők kórházba vitték. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Nyitókép: MÁVINFORM Facebook-oldala

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soproni
2022. október 14. 15:34
Ezt a mocskos tolvaj bolsevik zsirdisznót, nem lehetne kitiltani innen?
vemiko
2022. október 14. 13:11
pedig a bzmot nem egy gyors jármű.....
fogas paduc
2022. október 14. 13:11
Miért nem lehet egy jelzővel nem védett vasúti átjáróban szétnézni?
2022. október 14. 13:05
Megyó ideje alatt történt egy tragikus eset és akkor arról volt szó, hogy minden átjáróban sorompó lesz! Nem az ő hibája, mert azóta több kormány volt, de semmi nem lett belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!