Orbán Viktor: Nem engedjük, hogy semmibe vegyék Magyarország érdekeit!

2022. október 19. 09:59

A miniszterelnök közösségi oldalán számolt be arról, hogy uniós kormányüléssel készülnek a brüsszeli EU-csúcsra.

2022. október 19. 09:59
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, csütörtökön veszi kezdetét Brüsszelben a kétnapos EU-csúcs. Az Európai Tanács az ukrajnai háborúról, az energiaválságról, gazdasági kérdésekről és a külkapcsolatokról tart megbeszélést.

A magyar kormányfő a csúcstalálkozó előkészítéseként közös videókonferencián vett részt Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, Robert Abela máltai, Alexander De Croo belga, Kiriákosz Micotákisz görög valamint Robert Golob szlovén miniszterelnökkel.

Szerdán Orbán Viktor arról számolt be, hogy zajlik az uniós kormányülés. Az eseményről egy képet osztott meg a közösségi oldalán, amelyhez kísérőszövegként zt írta:

A miniszterelnök vonatkozó bejegyzését alább tekinthetik meg:

Szijjártó: A Török Áramlat vezetéken keresztül hiánytalanul zajlik Magyarország földgázellátása

Szijjártó Péter külügyminiszter is beszámolt a kormányülésről, amelyre helyzetjelentést készített.

A jelentésből többek között kiderült, hogy „a Török Áramlat vezetéken keresztül akadálytalanul és hiánytalanul zajlik Magyarország földgázellátása, a Gazpromtól továbbra is mindennap megkapjuk a rögzített mennyiségeket.

Fogyasztás arányosan ezzel a magyar tárolók feltöltöttsége jelenleg már 50 százalékon áll, ami azt jelenti, hogy

– ismertette a tárcavezető.

Az Európai Uniót tekintve ez kiemelkedő arány, mivel az európai tárolókban betárolt földgáz az átlagosan az európai fogyasztás 27 százalékát tudná fedezni” – húzta alá Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter bejegyzését alább olvashatják:

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2022. október 19. 21:11
"Orbán Viktor: Nem engedjük, hogy semmibe vegyék Magyarország érdekeit!" Itt nem Magyarország érdekeiről van szó, hanem Orbánéról. Ha Magyarország számítana neki, akkor felkészítette volna a válságra. Bajban méretik meg a teljesítmény!
masikhozzaszolo
2022. október 19. 19:54
Jósolok: Megint el fogunk érni valamit. Vagy a csillárt, de inkább a villanykapcsolót. És leoltjuk a villanyt. Most jut eszembe: a gyertyát.
koronaszepe
2022. október 19. 17:00
Kötyönjük sépen! Ide egy konzultációs ívet, izibe...
LancelotDuLac
2022. október 19. 16:01
Orbán Viktor: Nem engedjük, hogy semmibe vegyék Magyarország érdekeit! - nektek ez azt jelenti, hogy mindent ellopni, vagyis nem Mo érdeke, hanem a te érdeked - aljas patkány vagy, bazd meg a tetves anyádat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!