Az ország legjobb egyházi gimnáziumának tanárai is kiálltak a sztrájkolók mellett

2022. október 06. 17:28

Az iskola pedagógusai februárban már indítottak egy petíciót a tanárok helyzetének javításáért.

2022. október 06. 17:28
null

A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium tanárai egy Klebelsberg Kuno-idézettel fejezték ki szolidaritásukat a sztrájkoló kollégáik mellett – számolt be a Telex. A Facebookra feltöltött nyilvános fotón a gimnázium negyvennyolc tanára tartja a molinót, amin egy Klebelsberg Kuno idézet szerepel:

A portálon kiemelik: a Szent Imre az ország legjobb egyházi fenntartású iskolája. Az egyik tanár azt mondta a Telexnek, hogy tudomása szerint ez az első alkalom, hogy az iskola tanárai nyilvánosan kiállnak a sztrájkoló pedagógusok mellett. De mint utólag kiderült, az iskola tanárai februárban már indítottak egy petíciót a tanárok helyzetének javításáért.

Nyitókép: Facebook

Összesen 234 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rókakoma1
2022. október 07. 19:47
A rendektől az államosításkor, elvették azokat forrásokat, amiből támogathatnák iskoláikat. Pedagógusaik, a pedagógus közalkalmazotti bértábla szerint kapják bérüket az államtól, mivel közfeladatot ellátó dolgozók. Egy fillérrel sem többet. Azonban nem minősülnek közalkalmazottaknak, mert munkáltatójuk a rend előljárója. Nyugdíjba vonulásukkor nem jár nekik a 8 hónap felmentési idő, mint az "igazi" közalkamazottaknak. Ez az "igazi" közalkalmazottaknál azt jelenti, hogy nyolc hónapból négyet le kell dolgozni. A további négy hónpban azonban nem kell dolgozni, de kapják még a teljes fizetést.
syphax
2022. október 07. 09:28
Véleményem szerint--ÉS ÉN RÓMAI KATOLIKUS VALLÁSÚ VAGYOK--MINDEN IDŐK LEGJOBB EGYHÁZI GIMNÁZIUMA A FASORI EVANGÉLIKUS(!!!) GIMNÁZIUM VOLT, amely egy "vagonnyi" Nobel-dijas természettudóst adott e honnak Teller Edétől kezdve Wigner Jenőig és Neumann Jánosig. Igaz, ezek között az egykori tanulók között SOK, EREDETILEG ZSIDÓ SZÁRMAZÁSÚ, SŐT VALLÁSÚ tanuló volt, de ez a körülmény irreleváns az iskola produktivitásának szemszögéből nézvést.
syphax
2022. október 07. 09:17
A Budai Cisztercita Szent Imre Gimnázium kiváló iskola bár, DE KORÁNTSEM A LEGJOBB EGYHÁZI ISKOLA AZ ORSZÁGBAN. Még '45 előtt SEM(!) volt a legjobb, pedig akkor még a mostanitól is jobb volt. Mindazonáltal NEM IROM LE ÉS IDE, hogy akkor mellik a "legjobb", mert MÉLTATLAN LENNE EZ A KERESZTÉNY-KERESZTYÉN ISKOLAÜGYHÖZ, és egyébként SEM LÓVERSENY a keresztény iskolák mai munkája és helyzete.
annamanna
2022. október 07. 02:49
Mik 3,5. Így szól az Úr a próféták ellen, a kik elámítják az én népemet, a kik, ha van mit rágniok, békességet hirdetnek, az ellen pedig, a ki nem vet valamit szájokba, hadat indítanak. 6. Azért éjszaka száll rátok, hogy ne lássatok, és sötétség jő rátok, hogy ne jövendölhessetek, és a nap lemegy a próféták felett, és elsötétül rajtok a nappal. 7. És megszégyenülnek a látók, és elpirulnak a jövendőmondók, és elfedik szájokat mindnyájan, mert nem lészen felelet Istentől. 8. Én ellenben megteljesedem az Úr lelkének erejével, és ítélettel és hatalommal, hogy hirdessem Jákóbnak az ő vétkét, és Izráelnek az ő bűnét. 9. Halljátok ezt, kérlek, Jákób házának fejei és Izráel házának vezérei! a kik útáljátok az ítéletet, és minden igazságot elcsavartok; 10. A kik vérrel építitek a Siont, és Jeruzsálemet hamissággal! 11. Kiknek fejedelmei ajándékért ítélnek, és papjaik jutalomért tanítanak, és prófétáik pénzért jövendölnek, és mégis az Úrra támaszkodnak, mondván: Avagy nincsen-é közöttünk az Úr?! Nem következik mi reánk veszedelem! 12. Azért ti miattatok mezővé szántatik a Sion, és kőhalommá lesz Jeruzsálem, a templom hegye pedig erdős hegygyé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!