Az Óbudai Egyetem és a Széchenyi Alapok 1,5 milliárd forinttal induló befektetőcéget hoz létre

2022. szeptember 05. 12:12

Gyorsítva startolnak Óbudán.

2022. szeptember 05. 12:12
null

A korai fázisú innovációk támogatására az Óbudai Egyetem és a Széchenyi Alapok Zrt. 1,5 milliárd forintos tőkével induló befektetőcéget hoz létre – közölte az Óbudai Egyetem hétfőn az MTI-vel.

A két intézmény együttműködése hozzásegítheti

az inkubáción már átesett vagy arra nem szoruló, magyarországi székhelyű vagy az ideköltözést vállaló régiós startup-vállalkozásokat a gyors növekedéshez,

alkalmassá téve őket egy következő körös befektetésre a Széchenyi Alapok vagy más piaci befektető által.

A közlemény idézte Kovács Leventét, az Óbudai Egyetem rektorát, aki elmondta a létrehozandó kockázati tőketársaság számíthat az egyetemen működő laboratóriumok és műszaki csapatok – így például a Bejczy Antal iRobottechnikai Központ, illetve az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ – által nyújtott és a startupok számára is elérhető szolgáltatásokra. Lehetőség nyílik egyebek mellett prototípusok előállítására és tesztelésére, ipari partnerek bevonására, az egyetem szellemi tulajdonnal kapcsolatos kompetenciájának és kapcsolatrendszerének kiaknázására.

Jobbágy Dénes, a Széchenyi Alapok Zrt. elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint kiemelte, az egyetemeken felhalmozott tudásvagyon és nemzetközi tudományos kapcsolatrendszer hasznosítása és az egyetemi innovációs ökoszisztéma dinamikus fejlesztése nemzetstratégiai szempontból is kiemelt jelentőségű.

Ugyanakkor a mostani megállapodás és az egyetemmel közös társaság létrehozása csak az első lépése a sokkal nagyobb jelentőségű távlati célok megvalósításának. A kezdeményezést mindenképpen nemzetközi szintre szeretnék vinni – fűzte hozzá a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: Széchenyi Alapok Facebook-oldala

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!