Orbán Viktor: Nemzeti konzultációt indítunk a szankciókról

2022. szeptember 28. 16:00

„Európa minden polgára szankciós felárat fizet az energiáért” – szögezte le a kormányfő.

2022. szeptember 28. 16:00
null

Orbán Viktor szerda koradélután beharangozta, hogy bejelentésre készül. Előtte a miniszterelnök a mai kormányülésről osztott meg egy képet. Hozzátette, hogy a fő témák az energiaválság, szankciók és a konzultációk voltak.

Az energiaszankciókat Brüsszel ráerőltette a tagállamokra, és azóta az energiaárak az égben vannak”

mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint Brüsszelben azt ígérték, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak, és jobban fognak fájni az agresszornak, mint az Európai Unió tagállamainak.

Ehelyett ma valójában Európa minden polgára szankciós felárat fizet az energiáért”

– szögezte le a miniszterelnök. Elmondta, hogy a kormány elfogadta a Fidesz-frakció kezdeményezését, így nemzeti konzultáció indul a szankciókról. „Mindenkit kérek, hogy mondja el a véleményét, mert csak közös fellépéssel tudunk véget vetni az energiaárak emelkedésének” – zárta bejelentését Orbán Viktor.

Fotó: Facebook

Összesen 415 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
utolsó kisgazda
2022. szeptember 28. 23:25
Nem kell izgulni! Pusztítsátok el az oroszokat és Orbánékat, aztán béke lesz
tapir32
2022. szeptember 28. 21:39
Akik, bizonyítatlan híresztelések, légből kapott feltételezések alapján pálcát törnek mások felett, lopással, csalással, korrupcióval vádolnak másokat azok, nem a jogszerű, tisztességes eljárás hívei. Mocskolódó, hangulat keltő, prejudikáló, propagandisták. Nem kell mindenkinek megfelelni! Az EP taktikája régóta az, hogy egyfajta megfelelési kényszert erőltessen az új EU tagokra. Ezúton akarja csökkenteni az egyes országok szuverenitását. A magyar demokrácia erősebb ennél. Ez a mi demokráciánk, mi ezt választottuk. Mi, magyarok integráns részei és aktív alakítói vagyunk az európai kultúrának. A sajátos magyar kultúránk az európai kultúra részhalmaza. Aki, úgy érzi, hogy messze van még Európa az, próbálja meg elsajátítani a magyar kultúra értékeit. Akkor, talán nem fogja magától oly távolinak érezni a magyarokat és Európát. A nemzeti kultúrák alkotják Európa kulturális a sokszínűségét.
Jusztiscsak
2022. szeptember 28. 21:25
Azzal ugye mindenki tisztában van, hogy jelenleg nincs szankció Oroszországgal szemben a földgázra és a nyers- és finomított kőolajra is csak decembertől lesz, de mi az alól is mentességet kaptunk. Európa megpróbál függetlenedni egy gyilkostól, ezért a legnagyobb mértékben csökkenti a beszerzést a ruszkiktól. A mocskos aljas Putyin a trükközéseivel veri fel az árat, hogy legyen miből ölnie. Az egyéb gazdasági szankciók pedig hála istennek padlóra küldik Oroszországot. Lassan minden működő tőkét kivonnak tőlük, a bankszektoruk, külkereskedelmük megbénult. Az import korlátozások miatt az iparuk sok ága is döglődik, alapanyaghiánnyal küzd. Remélhetőleg megfekszenek a muszkák hamarosan és kitakarodnak Ukrajnából. Oroszország további totális elszigetelésére van szükség, mind fizikai, mind gazdasági értelemben.
Csigorin
2022. szeptember 28. 20:36
az is legyen benne hogy ne nylajuk mar az ukran nacik valagat mikor nekunk ebben a konfliktusban az oroszok termeszetes szovetsegeseink
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!