Nem tud megegyezni a pedagógussztrájk időpontjában a két nagy szakszervezet

2022. szeptember 26. 21:12

A Pedagógusok Szakszervezete szerint már késő megszervezni az október 5-i munkabeszüntetést.

2022. szeptember 26. 21:12
null

Ahogy arról több sajtóorgánum is beszámolt, teljes pedagógussztrájkot hirdetett október 5-ére a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). Közleményükből kiderült, hogy az iskolák mellett az óvodák és a kollégiumok pedagógusainak csatlakozására is számítanak.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azonban a Facebook-oldalán ma megosztott közlemény szerint a Magyar Közoktatás Napjához, november 22-éhez kapcsolódóan tervez országos akciót.

„A korábban meghirdetett helyi gördülő sztrájkok folyamatosak, azok szervezéséhez a PSZ továbbra is minden segítséget megad, ideértve a jogi segítségnyújtást is” – írták.

Hozzátették, „bár minden akció előrébb viszi az oktatásban dolgozók küzdelmét,

Csak a panaszokat tervezik benyújtani október elején

„A PSZ korábbi döntése szerint, a PDSZ-szel közös akcióban 2022. október 4-én és 5-én az Alapvető Jogok Biztosa fővárosi, illetve vidéki kirendeltségeinek nyújtja be az összegyűjtött panaszokat, hogy felhívja a helyi problémákra a figyelmet” – tették hozzá.

Végül arra is kitértek a közleményben, hogy az Országos Vezetőségük örömét fejezi ki azért, hogy „több éves munkája eredményes: ugyanis egyre többen ismerik fel, hogy az oktatás mindannyiunk közös ügye”.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitóképen egy korábbi pedagógussztrájk. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2022. szeptember 27. 11:55
Jó lesz a november 22-e. Addigra befagy a seggetek.
lendvaiildiko
2022. szeptember 27. 09:31
ELŐBB TI TANULJATOK MEG TANÍTANI! ÉVEKKEL, ÉVTIZEDEKKEL KORÁBBAN JÓVAL MINŐSÉGIBB VOLT A KÉPZÉS. S AKKOR SEM VOLT EGETVETŐ BÉR, AKKOR SOKKAL SILÁNYABB ESZKÖZEITEK VOLTAK. E GYÜLEVÉSZ BANDÁT EL KELLENE KERGETNI AZ ISKOLÁKBÓL.
lendvaiildiko
2022. szeptember 27. 09:30
ELŐBB TI TANULJATOK MEG TANÍTANI! ÉVEKKEL, ÉVTIZEDEKKEL KORÁBBAN JÓVAL MINŐSÉGIBB VOLT A KÉPZÉS. S AKKOR SEM VOLT EGETVETŐ BÉR, AKKOR SOKKAL SILÁNYABB ESZKÖZEITEK VOLTAK. E GYÜLEVÉSZ BANDÁT EL KELLENE KERGETNI AZ ISKOLÁKBÓL.
Agrippa
2022. szeptember 27. 08:59
Holnap ki fog tanítani? Ugyanaz a pedagógus-társaság, aki ma is, akiknek a jelentős része alkalmatlan, akiknek a többsége évtizedekig arra játszik, hogy minimális (vagy inkább nulla) energiaráfordítással hogyan kell kihúzni a nyugdíjig. Ugyanazok fogank tovább tanítani, akik 12 havi bért kapnak 8,5 havi munkáért, de azért gond nélkül képesek zsarolni a társadalmat a gyermekek sorsával és minden aggály nélkül fenyegetik azokat, akik azért dolgoznak, hogy az uskolák egyáltalán működgessenek. Ugyanezek fognak holnap is "tanítani". Mi mást is csinálnának? Máshoz nem nagyon értenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!