Még Márki-Zay alelnöke, Lukácsi Katalin sem tudott a külföldi kampánypénzekről

2022. szeptember 08. 12:34

Az MMM volt alelnöke szerint Márki-Zay Péternek kétszer annyira kellene ügyelnie az elszámolásra és az átláthatóságra, mint másoknak.

2022. szeptember 08. 12:34
null

Április 3-a óta háttérbe vonultam, így kevés tudomásom van arról, hogy azóta mi történt a Mindenki Magyarországa Mozgalomban – mondta a Magyar Nemzetnek Lukácsi Katalin, a szervezet korábbi alelnöke. Ismert: Márki-Zay Péter nemrég maga ismerte el, hogy júniusban, tehát jóval az országgyűlési választások után is több száz milliós támogatást kapott az általa alapított MMM az Egyesült Államokból. Mint a baloldal korábbi közös miniszterelnök-jelöltje elmondta, ennek a segítségével tudták kifizetni „a kampány utolsó számláit”

Lukácsi Katalin a lapnak hangoztatta: már április 3-a előtt sem vett részt aktívan az MMM vezetésében, hanem inkább a „terepmunkára” koncentrált a kampányban. Mindezt azzal indokolta, hogy a mozgalom szervezeti kultúrája „hagyott kívánnivalót maga után”, Márki-Zay ugyanis nem igazán vonta be az elnökséget a munkába. 

Elmondása szerint neki csak a belföldön, elsősorban a különböző kampányrendezvényeken, a többi baloldali párttal közösen gyűjtött adományokról volt tudomása, amelyekről mindig tájékoztatták a nyilvánosságot. Az MMM volt alelnöke állította ugyanakkor, hogy a korrupcióellenes harcot zászlajára tűző Márki-Zay Péternek kétszer annyira kellene ügyelnie az elszámolásra és az átláthatóságra, mint másoknak.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2022. szeptember 08. 16:58
Milyen hihető! Csak maki meg az asszony tudott rola, de sokan eltek, elnek belőle!
Spontán
2022. szeptember 08. 16:23
A címet olvasva rögtön az jutott eszembe: " szarnak, kárnak nincs gazdája"
Namond
2022. szeptember 08. 16:11
Vagy elhiszem vagy nem hiszem, inkább a nem felé hajlok.
kitiltott
2022. szeptember 08. 16:04
Senki sem tudott róla de mindenki tartotta a markát :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!