Az EU-s pénzek felhasználását ellenőrző korrupcióellenes hatóságot hoz létre a magyar kormány

2022. szeptember 05. 22:50

Új független hatóság jön létre, derül ki a hétfő este megjelent Magyar Közlönyből.

2022. szeptember 05. 22:50
null

A Magyar Közlöny hétfő esti számából derült ki, hogy a kormány egy független hatóságot hozna létre, amely az uniós források felhasználását érintő jogellenességek és szabálytalanságok megelőzését szolgálná, továbbá hogy azokat, ha már megtörténtek, felderítse és kijavítsa.

A kormány szeptember 30-ig javaslatot tesz az országgyűlésnek a hatóság – 2022. november 21. napja előtti – létrehozásához és működéséhez szükséges, a hatóság függetlenségét garantáló törvény elfogadására. 

A Magyar Közlöny megjegyzi,

a Magyarországgal szemben megindított EU-s eljárás keretében hozott korrekciós intézkedésként a kormány egyetért egy független hatóság létrehozásával.

A tervezetet a kormány egyes minisztereinek az Európai Bizottsággal, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezettel (OECD) és más hazai és nemzetközi szervezetekkel konzultálva, a nemzetközi standardoknak megfelelően és a jó gyakorlatokat felhasználva készítik elő. 

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2022. szeptember 06. 12:23
Csitul a hiszti, majd rájönnek ők delegálnák a vezetőket. :D
jackiebrown
2022. szeptember 06. 10:50
Az van, hogy egy 8 általánost végzett is látja, ha a balosok lennének hatalmon, akkor járna a pénz. Erről szól a jogállamiság... Amúgy Cseh Katalin ügyében miért nincs fejlemény? Mert baloldali EP tag?
Brandon the great Negro
2022. szeptember 06. 09:49
Nem lennék most Bergné helyében.
Mócsing
2022. szeptember 06. 09:11
ez a vergődés már már szánalmas, ennyire kell az unijós pénz ? Nem tudjuk magunkat a piacról finanszírozni ? A nagy erős magyar gazadság így rászorul az EU-s pénzekre? Aztán bmeg rinyálnak hogy nettó befizetők leszünk 2030 ra akkor lesz ám ne mulass :D hát attól olyan messze vagyunk mint makó jeruzsálemtől...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!