Perintfalvi Rita: Az egyháznak kötelessége lenne felemelni a szavát, ha fajok keveredéséről beszélnek

2022. augusztus 11. 11:21

A teológus úgy véli, az egyház azt tanulta a kommunista évek alatt, hogy tabusítani kell dolgokat sőt, „besúgóvá kell válni és az jó lesz nekünk”.

2022. augusztus 11. 11:21
null

Perintfalvi Rita katolikus teológus volt Bolgár György vendége a Klikk TV TÍZ című műsorában

„Én nem tartom azt a régi tézist, hogy a szépséget, mint a hiúság részét megbélyegezték, s szerintem a mai teológia sem így vélekedik már” – véli Perintfalvi Rita. Nem tagadta, hogy egy időben maga is azokhoz a fundamentalistákhoz tartozott, akiket jelenleg erősen kritizál az egyházi életben. „Viszont nagyon hamar kinyílt a szemem meglátva a közösségen belüli erős ellentmondásokat, Bécsben pedig találkoztam a feminista teológiával” – fogalmazott a teológus. Perintfalvi szerint

az egyház azt tanulta a kommunista évek alatt, hogy tabusítani kell dolgokat sőt, „besúgóvá kell válni és az jó lesz nekünk”.

Tényként állapította meg, hogy a kollaboráció benne van a kultúránkban, „ez van a katolikus egyház vezetőinek a fejében is”.

A teljes beszélgetést ide kattintva nézheti vissza.

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kopaszpapa
2022. augusztus 13. 08:44
Minden tiszteletem mellett, az lmbtqip közösség kiemelt támogatójaként hogy lehetett bármikor fundamentalista katolikus? Ellentmondás ellentmondás hátán ez a nő, az egyetlen baj, hogy a gondozója nem figyelt rá eléggé, és kiszökött az elmegyógyintézetből
laciszabi71
2022. augusztus 13. 07:31
Ritus a sátán püspöke!
madar299
2022. augusztus 12. 10:53
Lúd Milla te még nem vagy hattyú , ezért maradj nyugton a baromfiólban !
lendvaiildiko
2022. augusztus 12. 09:06
Ez egy leszbikus nimfomán örült ez a nő (vagy ki tudja). Még a legbujább, félrelépő szerzetesnek sincs ennyire élete középpontjában a nemiség, mint ennek az ún. teológának.... Gá, gá, gá, fogd a szádat má'
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!