Brüsszel nem adja oda a pénzt a tanárok béremelésére

2022. augusztus 30. 17:50

Nem kapott választ a kormány az EU-tól, így Maruzsa Zoltán nem tudott a béremelésről tárgyalni a pedagógusokkal.

2022. augusztus 30. 17:50
null

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a helyreállítási alapról való megegyezés már csak az Európai Bizottságon múlik – tájékoztatott Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter július elején. A tárcavezető ugyanakkor arra is rámutatott:

hiszen – mint tájékoztatott – a hazánknak járó uniós pénzek között található az a forrás is, amely a pedagógusbérekre lenne fordítható. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

A kormány az augusztus 10-i tárgyalás óta nem kapott választ az Európai Bizottságtól

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár 2022. augusztus 30-án fogadta a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete képviselőit – olvasható a kormány.hu keddi cikkében. A beszámolóból kiderül:

Maruzsa Zoltán a megbeszélésen tájékoztatta a szakszervezetek delegáltjait, hogy az augusztus 10-i tárgyalás óta a Kormány nem kapott választ az Európai Bizottságtól.

Ezért az államtitkár a tárgyalás elhalasztására tett javaslatot.

Az államtitkár az egyeztetésen ugyanakkor átadta írásban is rögzített álláspontját a polgári engedetlenségről, melyben leszögezte: a polgári engedetlenség a hatályos jogban nem ismert tiltakozási eszköz, amellyel az azt szervező pedagógusok arra „tanítják” diákjaikat, hogy mérlegeljék, milyen iskolai előírásokat kell betartaniuk és milyeneket nem.

Az államtitkár arra kérte a szakszervezeti vezetőket, hogy a jogszabályellenes magatartást, a tanulók erkölcsi értékrendjét negatívan befolyásoló, törvénytelen kezdeményezést tehát ne támogassák.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 412 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazsu
2022. október 13. 20:08
mocskok
smarton84
2022. augusztus 31. 17:10
Mióta kéne a béreket az EU-nak állnia? Szánalom az az ország, és ahogy a Fidesz erőlteti az EU-t gonosznak beállítani. Most vette meg a Voda-t pont annyi pénzből, amennyiből ez bőven kijött volna. A fidesz elől egyetlen eurocent nincs biztonságban.
manitowoc
2022. augusztus 31. 13:17
(Maruzsa) "államtitkár az egyeztetésen ugyanakkor átadta írásban is rögzített álláspontját a polgári engedetlenségről, melyben leszögezte: a polgári engedetlenség a hatályos jogban nem ismert tiltakozási eszköz" MaZotyi, MaZotyi, te 2007-ben még Baján adjunktuskodtál, de azért tudod ugye, hogy akkor Orbánékat egy cseppet sem zavarta, hogy amit csinálnak, az "a hatályos jogban nem ismert tiltakozási eszköz". EZT csinálták: "A Fidesz képviselői lebontották a Kossuth teret körülvevő kordont. Orbán Viktor pártelnök szerelés közben az Indexnek azt mondta: "alkotmányos jogainkat korlátozzák, mégis csak volt itt egy rendszerváltás". "Vártunk, türelmesek voltunk, de mindennek van határa. Elérkezett az a pont, amikor, ha másnak nem, a képviselőknek példát kell mutatni demokráciavédelemből" - mondta. Szájer József EP-képviselő bejelentette, hogy (figyelj, Maruzsa!) POLGÁRI ENGEDETLENSÉGI AKCIÓ keretében bontják le a kordont." https://index.hu/belfold/fid070202/
kicsa123
2022. augusztus 31. 10:03
Az már régen rossz ha egy kulcsfontosságú ágazat minimum költségeit sem tudja önerőből kitermelni egy elméletileg fejlődő és erős gazdaságú ország.És ezért gyakorlatilag segélyekből fokán szorozzuk . Ha valaki az albérletet tervezi segélyből fizetni hosszú távon az sem túl jó ómen arra hogy 20 év múlva is képes lesz eltartani magát. Úgy , hogy egy Vodafone szerződést is előbb nyilvánítanak nemzet stratégiai fontosságúnak mint a hosszú távú, jó színvonalú oktatást. És a kettő igenis összemérhető, mert ugyan abból a kasszából megy. Ha az egyikre előbb adnak pénzt akkor a másikra csak sokkal később fog jutni. És nem, az infláció követés nem béremelés hanem lét minimum ilyen alacsony fizetésnél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!