Nyíltan zajlik az üzengetés, élesedik a belharc az ellenzékben

2022. augusztus 18. 15:00

Egyre gyakoribbak a kemény hangvételű üzenetváltások a balliberális oldalon. Legutóbb Donáth Anna szólt be Gyurcsányéknak, akik viszont Baranyi Krisztinának mentek neki. A DK és a Momentum meccsel a domináns szerepért, Gyurcsányék állnak nyerésre.

2022. augusztus 18. 15:00
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Fokozódik a feszültség az ellenzéki pártok között, egyre több a kioktató hangnemben írt üzenet, ami újabb kétségtelen jele annak, hogy már a múlté a választásokra összefércelt látszategység. Kvázi bemelegítésként a szocialista Újhelyi István kapott hideget-meleget a többiektől az uniós tagságról való népszavazási kezdeményezés belengetéséért. A politikus gyorsan vissza is vonta az ötletet. A szocialista EP-képviselőnek mások mellett

A Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc sem hagyta szó nélkül az ötletet, mondván, hogy a „tagsági viszonynak a megkérdőjelezését bedobni a politikai aréna napirendjének közepébe több mint bűn”.

De az LMP is belerúgott Ujhelyibe: közleményükben irrelevánsak, felelőtlenek és átgondolatlannak titulálva az ilyen kezdeményezéseket. A szocialista politikus, látva a reakciókat, elengedte az ügyet.

Úgy néz ki, hogy Gyurcsány Ferenc állandósuló „készülődése” is kezd már az idegeire menni egyeseknek. Legalábbis a momentumos Donáth Anna szerdán egy Facebook-posztban fakadt ki, figyelmeztetve mindenkit: „Ne készüljünk jövő héten kormányváltásra! Mert nem lesz.”

Donáth szerint aki erre készül az nem őszinte az emberekkel, és hamis reményekkel hitegeti őket, sőt

az a politikus, aki ezzel hiteget, az az ellenzéki oldal legfontosabb munkáját akarja megspórolni.

A DK viszont a ferencvárosi polgármesterrel, Baranyai Krisztinával akasztott tengelyt a tervezett fővárosi Fudan-népszavazás kapcsán. A polgármester gyakorlatilag a DK-t tette felelőssé azért, hogy a Főváros is kihátrált a kezdeményezés mögül.

Baranyi a Népszavának úgy nyilatkozott: „Nagyon homályos válaszokat kapok az erre vonatkozó kérdéseimre. A legőszintébbnek az a verzió tűnik, miszerint a Fővárosi Közgyűlésen sem menne át a kezdeményezés, mivel a Demokratikus Koalíció nem támogatná.”

Gyurcsányék azzal vágtak vissza, hogy a polgármesternek az utóbbi időben mindenről a DK jut eszébe. Szerintük biztos nem épül meg a Fudan,

ez az ügy csak arra jó, hogy feszültséget szítson az ellenzéken belül.

Baranyinak így is van már elég konfliktusa, gyakorlatilag minden baloldali párt kihátrált mögüle, magára maradva irányítja a IX. kerületet. Az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd és a DK támogatásával a polgármesteri posztot megszerző politikus már mindenkivel összeveszett a képviselő-testületben, szinte kizárt, hogy a következő választáson az ellenzéki pártok újra őt támogatnák, ha elindulna.

Ezt erősíti a Magyar Hírlap információja, miszerint a DK és a Momentum leuralná Budapestet 2024-ben, és maguk között már most eldöntötték, hogy kik legyenek a főváros egyes kerületeiben a polgármesterjelöltek.

Nyitókép: Amikor még Donáth Anna és Dobrev Klára együtt kampányolt (Fotó: Facebook)

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
overall
2022. augusztus 19. 18:20
Közel a teljes megsemmisülésük. Én megvárom.
Zoli bácsi 3
2022. augusztus 18. 20:45
Nekünk még van a Kláráéhoz hasonló csehszlovák plédünk, és kb 50 éve hordtam az Annáéhoz hasonló ballonkabátot.
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. augusztus 18. 19:47
A zsidóasszony az oka mindennek! Lapozzunk.
Lajoss
2022. augusztus 18. 19:23
Ti is örültök a tótgabi 7 milliós Rolexének? Megéri a NER szolgálata..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!