Holokauszt-túlélő: Orbán Viktor tusványosi beszéde nem hasonlítható a náci beszédekhez (VIDEÓ)

2022. július 30. 19:34

„Magyarországon nyugodtan végig megyek az utcán kipában, és nem kell rettegnem attól, hogy valaki le fog lőni valamelyik ablakból” – fogalmazott Turai János.

2022. július 30. 19:34
null

Többen felháborodtak Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszéde után. A „nem akarunk kevert fajúvá válni” kifejezés tisztázása érdekében időpontot kért a miniszterelnöktől a Mazsihisz elnöke. Heisler András jelezte, hogy az elhangzottak komoly aggodalmat keltettek a magyarországi zsidó közösségen belül. A baloldal szerint fajelméleti fejtegetésbe kezdett Orbán Viktor Tusnádfürdőn. Gyurcsány Ferenccel az élükön többen jelezték, hogy szerintük ez náci szöveg volt. A Vasárnap.hu felkereste a Holokauszt-túlélő Turai Jánost, a Duna-Ipoly-Galga Holokauszt Kutató és Oktató Központ és a Váci Zsidó Hitközség vezetőjét, hogy megtudjuk, valóban kirekesztő mondatokról beszélhetünk-e.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. július 31. 09:15
békét
pipa89
2022. július 31. 07:59
Tisztelt Turai János Úr! Köszönöm, hogy elutasította a vádakat, amelyekkel a saját honfitársaink és azok nyomán a külföldi liberálisok illették Orbán Viktor miniszterelnököt. Jó egészséget kívánok Önnek, mindannyiunknak pedig örök békét itt Magyarországon! Meggyőződésem, hogy kollektív bünösség nem létezik sem csoport, sem nép esetében. Csak és kizárólag egyéni felelősség!
CsakOlvas
2022. július 31. 04:11
Amúgy meg, persze, hogy nem.(hasonlítható egy náci beszédhez) Tényleg, egy túlélőnek kell (hiába) elmondani, hogy ez nem az? Kifejezéseim nincsenek arra, hogy minősítsem az "ellene szólókat"!
miles1
2022. július 31. 00:14
2021-ben ángliában a Mohamed a leggyakoribb fiúnév. Kell még mondanom valamit, Ildikó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!