A MÚOSZ-t „rossz időkre” emlékezteti a Külügyminisztérium új rendelete

2022. június 15. 20:08

A szervezet követeli, hogy a tárca vonja vissza azt a „baljós emlékeket idéző” utasítását, miszerint titkosszolgálati eszközökkel figyelnének meg sajtómunkásokat.

2022. június 15. 20:08
null

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége tiltakozik az ellen, hogy magyar külképviseletek magyar újságírók külföldi szakmai útjairól információkat gyűjtsenek, és arról jelentsenek a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak. Közleményükben azt írják:

„Magyarország 2004 óta az európai közösség tagja. A belépéssel elfogadta az Európai Unió értékrendjét és szabályait, amelyekben a sajtószabadság kiemelt szerepet kap. Érthetetlen, kiben nem bíznak: a független magyar újságírókban vagy az Európai Unió tagjaiban? Mindkét változat rossz. 

A MÚOSZ szerint megengedhetetlen, hogy az Európai Unióval szemben egyre élesedő politikai játszmában a független újságírók látogatásairól, találkozásairól született ellenőrizhetetlen nagykövetségi jelentéseket ütőkártyának használják, egy foglalkozás képviselői ellen hangoljanak. 

Követeljük, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium vonja vissza az erre vonatkozó utasítását, mert az rossz fényt vet az országra, s régi idők baljós emlékét idézi fel, amikor külföldi útjaik során titkosszolgálati eszközökkel is megfigyelték a sajtómunkásokat. Azóta túl vagyunk egy rendszerváltáson. Ne hozza vissza senki a régi, leváltott korszak elfogadhatatlan gyakorlatát. 

Magyar Újságírók Országos Szövetsége.”

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2022. június 16. 10:53
Nicsak megszolalt a kommunisták utolso bástyája. Méghogy ök függetlenek, amikor bármelyiküket bármikor meg lehet venni egy féldeciért. Ide züllesztették az ujságirást. Elöbb kellett volna gondolkodni (mielött leirnak egy betüt is).
vemiko
2022. június 16. 08:54
múosz emlékeztet azokta a bizonyos "rossz időkre", aki ismeri a szervezetet, tudja mire gondolok... sajnos azért tart ma ott az újságírás mert egy múosz pl nem tudott megújulni..... bolsevik maradványok bebetonozott ideológiával.... ideje lenne a rendszerváltásnak!
DoomGuy
2022. június 16. 07:54
"Érthetetlen, kiben nem bíznak: a független magyar újságírókban vagy az Európai Unió tagjaiban? Mindkét változat rossz. " Jól mondod. Valóban, sem bennetek, sem a soros-hálózat (EU) egyéb tagjaiban nincs bizalom, de meg is dokgoztatok érte. Valóban rossz, hogy ilyen aljasok vagytok.
Mihály69
2022. június 16. 06:46
Posztkommunisták vagytok, nem függetlenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!