Kiderült: ők felelnek majd az oktatásért

2022. május 18. 12:20

Pintér Sándor megnevezte segítőit.

2022. május 18. 12:20
null

Államtitkári szinten továbbra is Maruzsa Zoltán felel majd a közoktatásért – derült ki Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt szerdai meghallgatásán az Országgyűlés kulturális bizottságában.

A választás után kiderült, hogy a Belügyminisztériumhoz kerül majd a közoktatás területe is, viszont az eddig nem volt ismert, hogy ott kik fognak felelni ezért a területért.

A meghallgatáson Pintér mellett ott volt Rétvári Bence és Maruzsa Zoltán is, előbbi miniszterhelyettesként, utóbbi – továbbra is – köznevelési államtitkárként. Pintér Sándor a meghallgatáson azt mondta: eddig is az együttműködésre törekedett a munkájában, és ez ezt követően is így lesz.

Fotó: MTI / Kovács Attila

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. május 19. 11:20
Megérte a szakszervezeteknek szórakozni. Most tárgyalhatnak Pintérrel. Csak nehogy ők is kiabáljanak.
bito67
2022. május 18. 18:12
Igen , a Maruzsa tenyleg nem kreatív.Ő egy végrehajtó! LEGYEN aki megmondja neki, hogy mi a jó az oktatásnak!! Talán lesz fejlődés az iskolákban!?
pipa89
2022. május 18. 17:33
A pedagógusképzés, tanügyi központok reformja, a bérrendezés nélkül nem lesz változás. Tömegközlekedek, ezért tudom, hogy a közalkalmazotti és köztisztviselői bértáblák romokban vannak! A középfokú végzettségűek bére összecsúszott a felsőfokúak bérével, miközben az ugyanolyan végzettségű kormányhivatalnokok bére messze meghaladja őket, ugyanakkor az önkormányzati köztisztviselő és a kormányhivatalnok ugyanazon kötelező továbbképzési rdsz elvégzésére kötelezett. 15-20 éves munkatapasztalattal, 5X -en túl nettó 250 eFt-ot keresni nem dicsőség, holott felelősség, elvárás ott éppúgy van! Maga a választás óriási terhet ró az önkormányzatokra... sohasem hallottam, hogy egy ilyen hivatalnok sztrájkot jelentett volna be a választások idejére.... Van mit rendbe tenni, van mit alaposan megvizsgálni, mert ezek óriási feszültségek, legalább is ezt naponta hallgathatom. Jobb az ilyen dolgokat megfelően kezelni és általában törekedni a felsőfokúak megtartására, mert egy határon túl nem kezelhető a fluktuáció, és a szakmai gyakorlat hiánya! A pedagógusokban sem célszerű csak a rosszat látmi, ahogy az értelmiségben sem. Szóval, hajrá Magyarország!
annamanna
2022. május 18. 17:25
Örülök Pintér Sándor kinevezésének, és biztos vagyok benne, hogy a "terepen dolgozó" pedagógusok közül most sokan legalábbis kíváncsian várják, hogy ebből mi lesz, mert ez a lépés egyértelműen utal arra, hogy a közoktatás Nr1 problémája a fegyelmi kérdés, ami arra utal, hogy az elcigányosodás már nagyon előrehaladt állapotban van, és az elkövetkező négy évben a tendencia folytatódik. Összességében szerintem már az a tény, hogy a pedagógusok háta mögé beállt a rendőrminiszter, egy felszabadító sóhajjal ér fel, és remélem, hogy ennek tényleges és konkrét eredménye lesz az iskolákban - a legszívesebben minden terembe kitenném Pintér Sándor arcképét, hogy mindig látható legyen: a Nagy Testvér figyel rátok! :) Nagyon remélem, hogy nem kell a továbbiakban úgy érezniük a tanároknak, hogy magukra vannak hagyva, és kénytelen "vastagon fogni" a tolluk, csakhogy megszabadulhassanak a kezelhetetlen, nevelhetetlen, taníthatatlan elemektől. Szóval hogy kénytelenek a bizonyítványt kiállítani kvázi analfabétáknak is, mert képtelenség bírni velük. Nagyon remélem, hogy olyan csúf eset, mint a pécsi történelemtanár ügye, nem fordul újra elő. Hogy a gyöngyöspatai anomáliát ne is említsem, vagy Szögi Lajos esetét és a többit. Éppenséggel a gyerekeiken keresztül a cigánycsaládok mindegyike könnyen szemmel tartható az iskolán keresztül. Persze lehet, hogy ezt másképp is meg lehetne oldani, vagy másképp kellene, de ebben a helyzetben nem rossz ötlet az iskolákon, oktatáson keresztül hangsúlyozni a fegyelmezettséget, és pont ennek az erősítésére helyezni a hangsúlyt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!