Magyarország megpályázza a 2036-os olimpiát

2022. május 28. 14:38

A MOB megválasztott elnöke, Gyulay Zsolt szerint Magyarország erkölcsi kötelessége, hogy beadja a pályázatát.

2022. május 28. 14:38
null

Közgyűlést tartott szombaton a Magyar Olimpiai Bizottság, ahol

az volt az első számú cél, hogy elfogadják az új alapszabályt,

írja a Blikk. Hozzátették: ennek lényege, hogy az eddigi 54 főről 127-re emelkedjen a szavazásra jogosultak száma. Még Kulcsár Krisztián vezette MOB alatt lett karcsúsítva a szavazásra jogosultak száma, írják. Hangsúlyozták: a MOB volt elnöke még tavaly drasztikus változásokat kezdeményezett. Míg a riói játékok után az olimpiai sportágak 120, a további szervezetek pedig – legfeljebb – 76 tagot delegálhattak a MOB közgyűlésébe, 2020 júniusában ez a szám 123-ra csökkent. Majd jött az újabb változtatás, amely az olimpiai sportágak képviseletét is megnyirbálta, a többi delegáló szervezettől viszont egyszerűen elvette a képviseleti jogot, emlékeztetnek.

A Blikk azt írja erről, a téli olimpiai szereplés beszámolójáról is szavazhattak a képviselők. De szóba került egy nagyon fontos kérdés, a magyarországi olimpia kérdése is, teszik hozzá. 2024-ben Párizsban lesz az ötkarikás torna, így mindenféleképp két ciklust ki kell várni a következő európai olimpia rendezésre. 2028-ban Los Angeles látja vendégül a világ sportolóit. 2032-ben minden bizonnyal Ázsia, de könnyen lehet, hogy Afrika lesz a házigazda.

2036-ban jön vissza Európába ismét az olimpia, ezt pedig meg fogja pályázni Magyarország.

Ahogy a MOB megválasztott elnöke, Gyulay Zsolt fogalmazott: „Magyarország erkölcsi kötelessége, hogy erre beadja a pályázatát majd.”

Nacsa Lőrinc, a KDNP parlamenti képviselője ennyit írt Facebook-oldalára: „Döntött a MOB: Magyarország megpályázza a 2036-os olimpiát.”

 

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CharlieM
2022. május 30. 08:51
" Momósokat még futtatja a DK, " :DDDDDDDDDDDDDDDD Micsoda éleslátás. :D Feriék jobban utálják őket , mint te.
jött a csősz és mindenkit hazazavart
2022. május 29. 15:02
nn
Zaajan
2022. május 29. 11:50
Előtte fegyőrt az őseihez méltón keresztre kell helyezni, onnan énekelje, hogy mindig nézd az élet napos oldalát. Megérdemeljük az olimpiát, szeretném a gyerekeimet elvinni itthon.
Reszelő Aladár
2022. május 29. 11:00
2036 nincs közel, de a kontinens stimmelhet. Azt nem látom bele, hogy Berlin a 100 éves centernáriumra újra megkapná, így akár szabad is lehet a pálya. Az egyetlen kérdés, hogy Kijev szeretne-e rendezni, mert ellenük esélyünk sem lenne: addigra feltalálják a zéró kibocsájtású moráltüzelésű kazánt és már előrehaladott kísérletek folynak az építőanyagként történő felhasználásra. Ez lenne a fenntartható olimpiák csúcsa, a morálból épült a rendezvény után szükségtelen épületeket a morálkazánban lehet eltüzelni és környezetbarát morálenergia lesz belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!