Matt Schlapp: A magyar szabadságharcosokat figyeljük

2022. május 19. 09:54

Az Amerikai Konzervatív Unió elnöke szerint Magyarország a követendő példa.

2022. május 19. 09:54
null
Veszprémy László Bernát
Veszprémy László Bernát

Amerikából is csodálják a magyarok munkáját, és hálásak a konferencia magyarországi megtartásáért - kezdte beszédét Matt Schlapp. Az Amerikai Konzervatív Unió első embere budapesti beszédében hangsúlyozta; Amerikából, innen és világszerte figyelik a CPAC rendezvényét. Magyarország most a megfelelő hely arra, hogy elkezdjék a beszélgetést arról, mi is folyik Európában. Jó érzés, hogy itt sokan hisznek abban, hogy ennek a nemzetnek kell eldöntenie sorsát, s nem Brüsszelnek, Párizsnak, Berlinnek vagy Washingtonnak.

Schlapp szerint Amerikának is hasonló gondjai vannak. Mint mondta, azért vannak itt, hogy figyeljenek és tanuljanak. Amerikában is olyan embereket választanak meg néha, akik kevéssé érdemesek a figyelemre. A jobboldalon tisztelik a magyar embereket, de az amerikai baloldal inkább meg akarja mondani, mit gondoljanak és mit csináljanak. 

„Az amerikai baloldal ellene van a vallásnak és át akarja írni keresztény történelmünket. Ki akarják törölni a szülőket a gyerekek neveléséből, és azt akarják, hogy a kormány visszavonuljon – nem az emberek életéből, ami jó lenne, hanem az NGO-k útjából. A médiát baloldalivá akarják tenni, de ha arányos a média, akkor valami bajt találnak ebben. Azt hiszik, övék a demokrácia, és ha a jobboldal ellenáll, mint a miniszterelnök, akkor azt mondják, az nem demokratikus. Trumpot is azzal támadták, hogy aláássa a demokráciát. Pedig a demokráciát a szavazóknak kell vezetniük, nem a globális bürokráciának”, mutatta be a helyzetet az amerikai szónok.

A házigazdákhoz fordulva Matt Schlapp arról beszélt, az ideológiánkat elutasítják a világ számos országában. „Kritikusainknak ezért ezt mondjuk: büszkék vagyunk, hogy Magyarországon lehetünk! Nem fogunk visszavonulni közös értékeink és céljaink támogatásától, legyen ez Ausztráliában, Brazíliában, Izraelben vagy itt, Magyarországon. Ezekkel a szabadságharcosokkal fogunk dolgozni világszerte. A magyar utcákon járni és történelmünkről tanulni csodás dolog”, mondta Schlapp, aki saját bevallása szerint csodálja a magyar szabadságharcosok történetét.

„Ez a harcosok ideje. Amerika is vissza fog térni, fel fog ébredni. Most azt hiszik, minden rendben lesz, de rájönnek, hogy ha nem teszik meg a megfelelő lépéseket, nem lesz így. Nincs jobb pillanat a CPAC számára, és a szabadság ki fog virágozni” – zárta gondolatait az Amerikai Konzervatív Unió elnöke.

***

Tekintse meg Tucker Carlson videóüzenetét a CPAC Hungary résztvevőihez!

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Greta Grünberg
2022. május 19. 13:42
Texasban is akciós lesz a csirkefarhát. Wow. Inkább a vegán étrendet és a rovarfehérjéket kellene promotálni.
Ma is bukik a Zorbán...
2022. május 19. 13:39
"demokráciát a szavazóknak kell vezetniük, nem a globális bürokráciának” A nyugati bolsevisták attól rettegnek leginkább, hogy "nép" beleszóljon a dolgokba. Pl. a népszavazást is kb.megszüntették, hogy el tudják kerülni a demokráciát: még a végén rosszul dönt a nép, nem Soros elvtárs iránymutatása alapján...
retyezáti remete
2022. május 19. 13:06
Hatalmas dolog! "Azért vannak itt, hogy figyeljenek és tanuljanak" Végre nem azért vannak itt valakik, hogy megmondják mit csináljunk, hanem arra kíváncsiak hogyan csináljuk. Valami végre miattunk van és nem ellenünk. Eufória!
KötőDániell
2022. május 19. 13:05
De be csak bámuljátok, hanem tessék cselekedni. A pofázás az megy. Komolyan olyanok ezek mint a svéd munkahelyi gyűlések. Megbeszélik hogy mit kellene csinálni hogy jobb legyen, de minden marad a régiben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!