Szabó Magda, Janus Pannonius és azok a fránya memoriterek – megoldottuk az idei magyarérettségit (VIDEÓ a megoldásokkal)

2022. május 02. 14:04

Idén a középszinten magyar nyelv és irodalomból érettségizőknek egy nem túl nehéz szövegértési feladatsorral és műértelmezési feladattal kellett szembenézniük.

2022. május 02. 14:04
null

Idén a középszinten magyar nyelv és irodalomból érettségizőknek egy nem túl nehéz szövegértési feladatsorral és műértelmezési feladattal kellett szembenézniük. Előbbi a Magyar szókincstárról szólt, míg az esszéírás esetében egy Szabó Magda-novella, illetve egy Juhász Gyula és Janus Pannonius költemény összehasonlítása várta a diákokat. Videónkban bemutatjuk a helyes megoldásokat, a műértelemzés lehetséges útjait.

A feladatokat megoldotta: Constantinovits Milán, magyar nyelv és irodalom szakos pedagógus, az MCC szakmai főigazgató-helyettese

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. május 02. 21:00
Mire gondolt a költő? Megmondják a komcsi magyartanárok.
Konrád
2022. május 02. 15:19
Hu ez azért rögtönözve elég profi volt! GRATULÁLOK!!
mokány
2022. május 02. 14:24
Ég a napmelegtől , a kopár sík sza ....
Haramia
2022. május 02. 14:18
Janus Panninius? esetleg Pannonius....., ha így haladunk lesz még Parizerus is. Hiába no, az epigramma kötelez. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!