Az ellenzéki pártok kavarnak, ahogy eddig

2022. május 25. 17:17

Pedig olyan szerénynek kéne lenniük, mint egy illegalitásba szorult ibolya.

2022. május 25. 17:17
null
Hont András
Hont András

„Akkor a fővárosi kavaráshoz néhány megjegyzés.

Nem az a baj, hogy egymástól különböző pártoknak egymástól különböző véleményük és eltérő érdekük van. Hanem az, hogy 1) ezt úgy próbálják érvényre juttatni, hogy össze nem tartozó dolgokat kapcsolnak össze úgy, hogy ezzel blokkolják a gondjukra bízott város ügyeinek megoldását. 2) Teszik ezt akkor, amikor egy minden elképzelést felülmúló elpicsázás után olyan szerénynek kéne lenniük, mint egy illegalitásba szorult ibolya, és spánielszemekkel kéne esdekelve nézniük a választóikra. Ehelyett kavarnak. Ahogy eddig.

Nézzük.

Még föl sem ocsúdott az ellenzéki közvélemény a 2018-as brutálbuktából politikusaik egyből osztozkodni kezdtek reménybeli önkormányzati posztokon. Ennek során egy alibi előválasztásos selejtező keretében az ellenzéki körökben jóval ismertebb és jóval népszerűbb Karácsony Gergely, akit a DK is támogatott, lenyomta Horváth Csaba szocialista kádert. (Horváth Zuglóban vigasztalódott végül, mert ő legalább tudja, hogy miért ne menjen börtönbe).

Közben a Fidesz gecire elverte az ellenzéket az EP-választáson, de a nyomorultak között a DK lett a legkevésbé sánta, tehát jól megünnepelte magát, és adott szótól nem zavartatva a főpolgármester jelölésre is megkísérelte rátenni a mancsát. Karácsony úrrá lett a puccskísérleten, és Borkai Zsolt segítségével főpolgármester lett.

A választás után a DK egyből kioperált két polgármestert az MSZP frakcióból, hogy övé legyen a legnagyobb városházi képviselőcsoport, és ezzel tartsa sakkban Karácsonyt. A párt azóta is a főpolgármester reszelését tekinti elsődleges feladatának.

A reszelés eközben másutt is zajlott. A főpolgármester-helyettességre jelölt Kerpel-Fronius Gábor összeférhetetlenség miatt lemondott frissen szerzett angyalföldi egyéni önkormányzati képviselői mandátumáról, ám kis híján nem lett belőle főpolgármester-helyettes, mert a szocialista káder Tóth József angyalföldi polgármester közölte, hogy csak akkor támogatják megválasztását, ha átadja a Momentum a választókörzetet a szocialistáknak. KFG sarokba szorítva erre igent is mondott, ám a Momentum meg bejelentette, hogy erre nem volt joga. Végül a Momentum és az MSZP egymással szemben indult, és a Tóth József által támogatott jelölt nyert.

Majd érkezett a menetrendszerű kibaszott nagy Fidesz-KO és az abból való konzekvenciák levonása. Ami azt jelentette, hogy a DK és a Momentum összeveszett, az a Lengyel László pedig, akit korábban a DK azzal vádolt, hogy összeesküvést sző a pártjukkal szemben, most Karácsonnyal szemben szervez puccsot néhány fővárosi polgármesterrel karöltve.”

(Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Városházán 2022. május 25-én. Összeveszett a DK és a Momentum, határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés erre a napra összehívott ülése.MTI/Bruzák Noémi)

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2022. május 26. 15:01
Ez ütős cikk!
olajfa1
2022. május 26. 13:21
Egy turmixgép sem tudná jobban megkavarni ezt a moslékot! mint ahogyan ők tudják kavarni az egészet! Itt már sem politika sem elv sem gazdaság se semmi... -már szinjátékilag se!...- CSAK ÉS CSAIS! AZ EGYÉNI ÉRDEK ÉS A FIZETÉS!...
Mandolini
2022. május 26. 08:11
Matematika nélkül Magyarország elveszett volna! 8/3 = 4 x 2/3
kurucPista
2022. május 26. 01:26
közönséges
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!