Nem támadták meg a választási eredményt, megalakulhat az új Országgyűlés

2022. április 14. 06:40

Bár a baloldalon folyamatosan választási csalást emlegettek, mégsem támadták meg az eredményt.

2022. április 14. 06:40
null

Lejárt az a határidő, ameddig az április 3-i országgyűlési választás eredményeit meg lehetett volna támadni. A Magyar Nemzet értesülései szerint sem az egyéni, sem a listás választási eredmények ellen nem élt senki kifogással, így rekordgyorsasággal alakulhat meg az új Országgyűlés, azt követően, hogy a csütörtök délután a Nemzeti Választási Bizottság bejelenti a 2022-es országgyűlési választások immár hivatalos listás végeredményét is. 

Az új Országgyűlés alakuló ülését a választásokon kialakult erőviszonyoknak megfelelően Áder János leköszönő államfő az előzetes konzultációk alapján hívja össze. Az alkotmányos rendelkezések szerint az Országgyűlés alakuló ülését a választást követő 30 napon belül kell összehívnia az államfőnek, aki egyúttal javaslatot tehet a kormányfő személyére.

A képviselők több mint felének szavazatával Orbán Viktort az új parlament megalakulását követően ötödszörre is miniszterelnöknek választhatják.

A Fidesz–KDNP történelmi választási sikere után a kormánypártok kétharmadot is meghaladó erővel, 135 képviselővel lesznek jelen az Országgyűlésben. A baloldali koalíciót alkotó pártoknak – DK, Jobbik, Momentum, MSZP, Párbeszéd és LMP – összesen 57 mandátuma lesz. A Mi Hazánk hat fővel képviselteti magát az újonnan megalakuló Országgyűlésben. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata a 2022-2026-os ciklusban is egy képviselővel lesz jelen a Tisztelt Házban.

Fotó: MTI/Róka László

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2022. április 14. 09:53
Helyesen a cikk! Megalakúlhat az új egy párt rendszer! Mint a régi komcsi időkben! Egy vezető évtizedekre szóló regnálása, és az van amit ő mond! Ja, és mind ez Európa közepén! Xdxd vicc az egész! Hogy egy mázsa szar a nyakatokba agyatlanok!
llnnhegyi
2022. április 14. 09:52
Renonsz! Populista kampány volt! Így könnyű volt nyernie a művelt jobboldali közönségnek! Hála Istennek!
Aerion
2022. április 14. 09:52
Hát, nem tudom, pedig már készültem, hogy mehetek megint SAVazni! : D
kulakman
2022. április 14. 09:23
Hogyis támadták volna meg amikor állítólag milliárdos költségen ideutaztattak 20000 embert leellenőrízni bennünket, mi meg köszöntük ,hogy megszámolták a kétharmadunkat, este mikor vége lett a számolásnak én isten bizony meg akartam köszönni a két ellenzékinek a munkáját de elhúztak. Másik , jöttek délelőtt a külföldiek megfigyeltek , tettek fel két-három elég bugyuta kérdést, mondtam is mikor elmentek , a legközelebbi svéd (mert svéd volt pacák)választásra egy kirándulást szervezzetek nekem is , mint megfigyelőnek, mert én látni akarom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!