Szabálytalanság: egyes szavazókörökben nem kapják meg a választók automatikusan a népszavazási íveket

2022. április 03. 17:42

A Mandiner olvasói jelezték: vannak olyan szavazókörök, ahol a szabályokkal ellentétben nem automatikusan adják a választópolgárok kezébe a gyermekvédelmi népszavazás kérdéseit tartalmazó lapot.

2022. április 03. 17:42
null

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, az idei országgyűlési választáson és népszavazáson súlyos szabálytalanságra hívta fel a figyelmet Hende Csaba, a Fidesz országgyűlési képviselője. A politikus közölte, Szombathelyen külön megkérdezi a választókat a bizottság, kérik-e a népszavazási szavazólapot is. Ezzel ellentétben

a szabály az, hogy a szavazóköri delegáltnak kérdés vagy igénylés nélkül mindhárom szavazólapot át kellene adnia.

Nemcsak Szombathelyen történt szabálytalanság

A Mandiner olvasói lapunknak több fórumon is jelezték: ők/ismerőseik/családtagjaik is szembesültek a Hende Csaba által jelzett szabálytalansággal.

Olvasóink egy-két üzenetét az alábbiakban változtatások nélkül közöljük:

A legutolsó választási bejelentkező videójukban említették a Népszavazással kapcsolatban, hogy több szavazókörben  is megkérdezték, hogy szeretnék e a szavazók az ívet, és amennyiben ilyet tapasztalunk jelenthetjük Önöknek.

Én Budapest VII. kerületi Kertész utcai 4-es szavazókörbe mentem reggel 6 ra szavazni ami az átjelentkezetteknek van fenntartva . Már ilyen korán reggelt is sor alakult ki így akaratlanul is hallottam az elöttem sorakozók párbeszédét a felügyelőkkel. Feltűnő volt, hogy a fiatal, hölgy mindenkitől (beleértve engem is) külön megkérdezte fura módon, hogy "Szeretne népszavazási papírt vagy inkább nem?". Számomra ez azt a benyomást adta, hogy a hölgy szerette volna az "inkább nem" választ hallani. Volt is olyan egyébként aki ezt válaszolta a kérdésre. Számomra ez befolyásolásnak tűnik ezért is gondoltam, hogy megosztom Önökkel.”

***

Bp.,XIII 6. szavazókör, mindenkitől megkérdezték, sőt egy hölgynek a kérdésére, hogy "hem automatikusan kellene adniuk?" az volt a válasz, hogy meg kell kérdezniük...

 

Nyitókép: Mandiner

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szarvasember
2022. április 03. 23:23
Sárbogárd 5. vk.-ben tőlem is megkérdezték, volt előttem érkezett választó, akit elbizonytalanított a kérdés.
Apik
2022. április 03. 22:35
Jelzem,en Londonban szavaztam es ott is azt kerdeztek,hogy akarom e a nepszavazasos lapot is. Furcsa volt ez a kerdes de persze mondtam,hogy igen .
cornelius#
2022. április 03. 21:07
Nálunk is Vacon a szavazó íveket össze állító hölgy megkérdezte, hogy kérjük e a népszavazási ívet, de nem adta automatikusan.
Nagymester B.
2022. április 03. 20:09
Amúgy csak lusták szerintem, külön kell számolniuk a szavazatokat. A 2 helyett így 6x kell számolniuk. Többször számolják át, nem mindegy hogy 4x számolják át vagy 12x. Ennek ellenére valószínűleg szabálytalan kérdezősködni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!