Ahogy azt a követők a felvételen is láthatták, a hagyományos fogás, amely a húsvéti asztal „éke” a szabadban készül. Orbán Viktortól megtudhattuk, hogy a vizet annyira kell felforralni, hogy az mindig buggyanjon egyet-egyet. Ezután bele kell tenni a sonkát, a fokhagymát, a babérlevelet és a borsot. Ha pedig van odahaza, a borókabogyót sem szabad kihagyni. Ezután pedig őrizni kell órákon át, az „jót tesz neki”
– hívta fel a figyelmet a miniszterelnök.
Hagyni kell, hogy a saját levében hűljön ki
A kormányfő hozzátette azt is, hogy miután a sonka megfőtt, azt nem szabad rögtön kiemelni, hagyni kell, hogy a levében hűljön ki.
Orbán Viktor azt is elárulta a videóban, hogy a kötényét, amelyet a sonkafőzés során viselt Paul Bocuse-tól, a francia szakácsikontól kapta még Lyonban.