Ahogy arról nagyszombaton a Mandiner is beszámolt, Orbán Viktor több képet is megosztott arról, hogy milyen előkészületeket hajt végre a húsvéti sonkafőzés előtt.
Ennek apropóján a közösségi médiában több helyen is újra felkapták azt négy évvel ezelőtti videót, amelyben a miniszterelnök elárulta követőinek, hogy
mi a jó sonka titka.
„Őrizni kell órákon át, az jót tesz neki”
A videóból kiderült, hogy Orbánéknál a sonkát akár hat órán át is főzik, attól függően, hogy mekkora húsról van szó.
Ahogy azt a követők a felvételen is láthatták, a hagyományos fogás, amely a húsvéti asztal „éke” a szabadban készül. Orbán Viktortól megtudhattuk, hogy a vizet annyira kell felforralni, hogy az mindig buggyanjon egyet-egyet. Ezután bele kell tenni a sonkát, a fokhagymát, a babérlevelet és a borsot. Ha pedig van odahaza, a borókabogyót sem szabad kihagyni. Ezután pedig őrizni kell órákon át, az „jót tesz neki”
– hívta fel a figyelmet a miniszterelnök.
Hagyni kell, hogy a saját levében hűljön ki
A kormányfő hozzátette azt is, hogy miután a sonka megfőtt, azt nem szabad rögtön kiemelni, hagyni kell, hogy a levében hűljön ki.
Orbán Viktor azt is elárulta a videóban, hogy a kötényét, amelyet a sonkafőzés során viselt Paul Bocuse-tól, a francia szakácsikontól kapta még Lyonban.
Legvégül pedig „boldog feltámadást, szép húsvétot” kívánt mindenkinek.
Nyitóképen Orbán Viktor miniszterelnök sonkafőzés közben. Fotó: Youtube