Benkő Tibor: A kormány nem tervezi a sorkatonai szolgálat visszaállítását

2022. március 07. 15:20

A kormány szeretné elérni, hogy a fiatalok önkéntes alapon válasszák a katonai életpályát.

2022. március 07. 15:20
null

A parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának összehívását kezdeményezte a DK hétfőn. Vadai Ágnes többek között arra a kérdésre vár választ Benkő Tibor honvédelmi minisztertől, hogy a kormány vissza akarja-e állítani a kötelező sorkatonai szolgálatot – adta hírül a Telex.

A kérdést az utóbbi napokban egy kiskunhalasi kampányrendezvényen is megkapta a honvédelmi miniszter, miután az ukrajnai háborúról és a magyar honvédség állapotáról tartott előadást. A kérdésre válaszolva a miniszter elmondta, hogy

a magyar kormánynak pillanatnyilag nincs olyan célkitűzése, hogy bevezesse a kötelező sorkatonai szolgálatot, amit 2004–ben szüntettek meg.

 

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. április 12. 18:06
A korszerű alapkiképzést meg kell kapnia a kor-érett fiataloknak, akár fiúnak, akár lánynak vallja magát, vagy akár repülő kismadárnak... Ennek ideje legalább 12 hónap legyen, mely valóban a szakmai képzésre irányul! Benkő úr figyelmébe ajánlom az általa is ismert izraeli gyakorlatot, annak, minket érintő, negatív vetületével együtt...
-Zsolt-
2022. március 08. 00:56
"pillanatnyilag"
Harula
2022. március 07. 22:06
Mondjuk egy évnyi bohóckodás teljesen felsleges is lenne. Aminek értelme lenne mondjuk 1 havi kiképzés, lőgyakorlat a Magyar Honvédségben rendszeresített fegyverek elméleti és gyakorlati ismerete lövészet stb. Mondjuk 5 évente 18 és 50 éves korod között. Ami a 90-es évek elején volt hogy ott basztad a legyet 1 évig aztán lőttél egyszer 5db tölténnyel annak az égvilagon semmi értelme.
zuriktodor
2022. március 07. 20:53
A moslék-támogatókat be kéne sorozni, úgyis 180 fokot fordultak a fegyverkezés dolgában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!