Hétfőn adja le a TV2 az Elkxrtukat

2022. március 14. 08:37

Képernyőn a politikai krimi.

2022. március 14. 08:37
null

Március 14-én, hétfő este 21:00-kor a TV2 leadja az Elkxrtuk című politikai krimit. A 2006-os eseményeket – őszödi beszéd kiszivárgása, utóhatásai – feldolgozó produkció 2021 októberében debütált, a tavalyi év egyik

Gyurcsány Ferenc 2,6-ra értékelte az IMDb-n. Felesége, Dobrev Klára pedig az Index megkeresésére úgy fogalmazott: „akár dokumentum-, akár művészfilmet csinálnak akárhány százmillióból, a hazugság az hazugság marad”.

A filmet forgalmazó stúdiót, az Elkxrtuk producerét többen perrel fenyegették, de – mint azt Kálomista Gábor is elmondta az Origónak adott interjújában – ezekből nem lett semmi.

„Minket számtalan perrel fenyegettek meg már a film készítése során is, de azóta sincs egyetlen per sem folyamatban a Megafilm ellen, a személyem vagy producertársam, Helmeczy Dorottya ellen. Tehát ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy ez a film valós történeten alapul. Nem lehet rajta vitatkozni” – jelentette ki, hozzáfűzve:

a baloldaltól most is számítanak majd kritikára, ennek ellenére a film éli az életét, sikeres és az emberek szeretik.

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ersa57
2022. március 15. 15:46
Eszem ágában sem volt moziban megnézni, még jegyet is váltani erre a filmre, mert ismerőseim, akik látták, lehangoló véleménnyel voltak róla. De így, hogy a TV 2 műsorra tűzte rászántam magam és nagy erőfeszítések révén végig is néztem. Nem csalódtam barátaimban, mert a végén én is hasonló véleménnyel voltam a filmről. A film stílusa erősen hajaz a Spotlight című Oscar-díjas alkotásra, ami nem meglepő hiszen a rendezője és az operatőre sem magyar, így visszaköszönnek benne a nyugati világ mozifilmmel szembeni igényei, elvárásai. A filmnek szüksége is volt (van) rá, mert a hazai nézettségi adatok alapján kb. 140 ezer jegyet adtak el rá, ami a ráfordítások kb. 10 %-át fedezi. Nem tartom valószínűnek, hogy a világ bármelyik országában számottevő érdeklődés mutatkozna a film iránt, hiszen az a mi problémánkat dolgozza fel, ráadásul a jobb oldali napi politikától erősen átitatódva, így a FILM MŰVÉSZI ÉRTÉKE NULLA. Ezzel szerintem az alkotók is tisztában vannak. Ahhoz meg, hogy a FIDESZ közeli vállalkozók mire költik az összelopott vagyonukat semmi köze a magyar embereknek.
Gecorbi
2022. március 14. 23:38
Az 52. percben akartam harmadszor belealudni...egy unalmas, szh@r az egész
llnnhegyi
2022. március 14. 17:35
A történetet végig éltem. Minden részletét ismerem. Viszont! Gubás Gabi színésznő szenzációs alakítása,a film "utáni élete", mámoros örömet okozott-:))) Nem szégyellem! Azt sem, hogy beleszerelmesedtem! Nem a filmbe!-:))
Zokni
2022. március 14. 15:51
,,Hétfőn adja le a TV2 az Elkxrtukat” Reklámozzák az államköltségen készült, játékfilmnek hazudott propaganda filmet. Nyilván a gyermekvédelem jegyében használva a szót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!