Elmarasztalta a választási bizottság a Szabó Tímeát támogató óbudai újságot

2022. március 25. 14:54

Közpénzből támogatták a baloldali jelöltet.

2022. március 25. 14:54
null

A Választási Bizottság helyt adott a kifogásomnak és megállapította, hogy a Szabó Tímeát közpénzből támogató Óbuda Újság megsértette a választási törvényt – írja Facebook-oldalán Bús Balázs.

A bejeghyzésből kiderül: 5 igen szavazattal, egyhangúlag marasztalta el az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB) a Patek Gábor nevével is összeköthető önkormányzati kiadványt, mert a lapban a baloldal óbudai jelöltje, Szabó Tímea jogtalanul kapott előnyt a többi jelölthöz képest.

A bizottság megállapította, hogy Szabó egyértelműen kampánycélra használta az újságot és a választói akarat befolyásolása volt a szándéka – írja Bús, aki szerint már a szavazatszámláló bizottságok összeállításánál sejthető volt, hogy Szabó Tímeáék választási csalásra készülnek, most bebizonyosodott, hogy nem riadnak vissza semmiféle törvénysértéstől.

Az OEVB határozata itt olvasható.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Asztapaszta
2022. március 26. 11:09
...úgy véded...bandád...őrjöngsz itt mint... csak...
llnnhegyi
2022. március 25. 17:37
Szabó Tímea a moslekkoalicio jelöltje : ócska csaló,hazug mint a DK,a Gyurcsány házaspár!
kissnyuszi
2022. március 25. 17:37
Többek között a női nem szégyene vagy.
Takagi
2022. március 25. 17:07
Lopnak, csalnak,hazudnak. A szokásos ballibsi tempó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!